Prodana čiča Tomina koliba

NA ŽIVAHNOM tržištu nekretninama u Washingtonu bijela kolonijalna kuća lako se prodala: tri spavaće sobe, blizina glavne prometnice i jutro zemlje rijetko se nađu u gusto naseljenim predgrađima glavnog grada SAD-a.

No ta kuća iz 18. stoljeća, koja se nalazi u oblasti Montgomery u američkoj saveznoj državi Maryland, nedaleko od Washingtona, ima još jednu važnu karakteristiku, uz nju ide i originalna čiča Tomina koliba.

Uz bok glavne zgrade mala je jednosobna kućica od sivih hrastovih greda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Straga se diže masivan kameni dimnjak, iznad velika ognjišta na kojem su robovi nekada pripremali jelo za vlasnike plantaža.

Među robovima na toj farmi bio je i Josiah Henson prema kojemu je Harriet Beecher Stowe osmislila čiča Tomu u romanu iz 1852.

Samo mjesec dana od ponude na tržištu za oko milijun dolara, što je oko 6,2 milijuna kuna, kolibu i kuću kupila je oblast Montgomery.

"Ne želimo da se pretvori u stomatološku ordinaciju", rekla je Peggy Erickson, direktorica Baštine Montgomeryja, tvrtke koja se bavi historijskim turizmom i koja je u suradnji s lokalnim vlastima prikupila novac za kupnju kuće.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara