Produljite mirisne užitke

Produljite mirisne užitke
Foto: Press

TKO NE bi volio divno mirisati cijeli dan, a da ne potroši pola bočice samo da bi uživao u svom omiljenom mirisu. Je li to moguće? Pa naravno. Postoje trikovi zahvaljujući kojima možete produžiti postojanost vašeg mirisa, a čuvate li ga na pravi način zadržati će kvalitetu i trajati još duže.

Stručnjaci kažu da je važan već sam odabir parfema i nota koje sadrži. Možda već znate što volite i automatski birate parfem prema tome. No, dopustite si da vam se miris obrati. Isprobajte ga i čekajte. Uvijek je pametno pričekati da on počne djelovati. Kada birate ne pretjerujte u broju mirisa koje isprobavate jer već nakon trećeg nos više ne može detektirati dobro. I da, morate ga nanijeti na kožu da osjetite pravi miris parfema. Mirisanje bočice ili trakice samo je način da odaberete parfem koji ćete onda isprobati na koži.

Kad ste pronašli pravog, važno je kako ga čuvate. Kao i sve, nije li? Parfem se mora čuvati na primjerenom mjestu, a to nikako nije kupaonica. Kao prvo, može mu zasmetati toplina. Ekstremno visoke ili pak niske temperature utječu na njegovu kvalitetu. Dakle kupaonica ili pak kuhinja otpadaju. Nađite neko mjesto stalno umjerene temperature ali koje nije na izravnom svjetlu. Ono također može utjecati na sastav parfema, time i na njegovu kvalitetu i naravno miris.

Kako i gdje nanosite svoj parfem je vrlo važno. Parfem se uvijek nanosi na mjesta gdje je koža topla i s dobrom cirkulacijom. To pomaže da se miris širi i bude intenzivniji. Mjesta na kojima osjećamo puls su izvrstan aktivator parfema, a to su vrat, zapešća, unutarnja strana laktova, ispod uha, stražnja strana koljena. Mala je ali važna tajna i u hidrataciji. Prije nego što nanesete parfem, svkakao hidratizirajte to mjesto kremom ili losionom. Koža, osim što će biti mekša i nježnija, duže će zadržati miris parfema, otkriva nam Tomislav Vrbanec, parfumer iz Hrvatske Parfemske Kuće.

Kad si već priuštite miris koji volite, koji kod vas stvara osjećaj ugode, napravite to što treba da bi on potrajao što dulje. Osim što ćete se bolje osjećati, ta mala bočica užitka duže će trajati pa na kraju krajeva možete i uštedjeti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?