Progovorila Srpkinja koja je spasila dijete u SAD-u: "Nisu mi ni zahvalili..."

Progovorila Srpkinja koja je spasila dijete u SAD-u: "Nisu mi ni zahvalili..."
Screenshot: YouTube

IRENA Ivić, vozačica autobusa iz Milwaukeeja, postala je heroj u Americi nakon što je spasila jednogodišnje dijete koje je samo lutalo po cesti. Irena je tijekom vožnje zapazila dijete kako trotoarom trči boso i samo u bodiju na hladnoći. Djetešce je plakalo, a Irena je zaustavila autobus i izašla te ga uzela u naručje.

Vozačica je sad za Blic progovorila o svemu i otkrila što ju je pogodilo u svemu. "To je bilo jutro, vozila sam i na drugoj strani ulice vidjela malo dijete kako trči. Odmah sam zaustavila autobus. Znate, u blizini tog mjesta je i autoput. Morala sam zaustaviti vozilo. Moj cilj je bio samo zgrabiti dijete i skloniti ga", ispričala je.

"Unijela sam dijete u autobus i počela pratiti protokol koji imamo za takve i slične situacije. Pozvala sam dispečera, a onda su obaviješteni i vatrogasci i policija. Brzo su došli, a došao je i moj supervizor. Znate, pogodilo me je, baš sam se zbunila. Jedna putnica je prišla i dala mi jaknu. Imala sam svoju, bila mi je na sjedalu, ali, vjerujte, uopće se nisam sjetila", kaže.

"Nisam vjerovala da netko može pustiti dijete na ulicu i da ne zna gdje je. Nisam mogla vjerovati da se takve stvari događaju. Nisam doznala što se dogodilo i kako je dijete završilo samo na ulici, a oni mi nisu ni zahvalili", kaže i dodaje da nije očekivala takve reakcije.

"Znate, ja uvijek gledam i sa strane. To mi je normalno. Ne znam rade li to i drugi vozači, ali ja uvijek moram gledati i pokušavam sve vidjeti. Prolazili su i automobili, jesu, ali ovo je Amerika i ljudi se nekako ne brinu toliko. Ipak, ja moram, ne mogu i ne želim drugačije", zaključila je.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara