Proizveden je alkohol koji ne izaziva mamurluk

Proizveden je alkohol koji ne izaziva mamurluk

Ilustracija: Shutterstock

SJEVERNA KOREJA pohvalila se kako je proizvela nešto što je san cijelog modernog svijeta – alkohol od kojeg nećete biti mamurni.

Članak u Pyongyang Timesu tvrdi da tvornica "Taedonggang Foodstuff Factory" već godinama marljivo usavršava poseban recept za alkoholno piće te da su konačno postigli željene rezultate. Naravno, budući da se radi o Sjevernoj Koreji, ne žele otkriti recept niti ga ikad podijeliti sa svijetom, ali otkrili su da je jedna od metoda zamjena šećera pregorjelom i ljepljivom rižom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stručnjaci su skeptični prema sjevernokorejskim navodima. Andray Abrahamian, znanstvenik koji redovito posjećuje Sjevernu Koreju, tvrdi da ne postoji alkoholno piće koje ne bi izazivalo mamurluk, iako ta država proizvodi neka zaista kvalitetna pića.

Navodno je ključan sastojak poseban šestogodišnji ginseng od kojeg se "Koryo Liquor" radi. Ginseng je već poznat kao iznimno ljekovita biljka, a čini se da nije loš ni za žestoka pića. U Sjevernoj Koreji ginseng se smatra lijekom za praktički svaku tešku bolest koja može pogoditi čovječanstvo; prošle su godine tvrdili da njihovi lijekovi koji sadrže ekstrakt te biljke mogu izliječiti zaraze SARS-om, MERS-om pa i AIDS-om.

Lijek za te bolesti iz Sjeverne Koreje vjerojatno nećemo dobiti, no za početak nije loš ni lijek za mamurluk.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara