Project Vojarna: Glazbeni spektakl 27.7. u šibenskoj ex Vojarni

Project Vojarna: Glazbeni spektakl 27.7. u šibenskoj ex Vojarni
Foto: Press

TEK ŠTO smo najavili veliki spektakl koji se krajem ovog mjeseca održava u bivšoj vojarni Bribirskih knezova u Šibeniku, od organizatora iz glazbene udruge "Echo" doznajemo da su karte za događaj već gotovo rasprodane!

Naime, ovakav interes za nadolazeće izdanje Projecta Vojarna ne pamti se od davnih dana zlatnog doba elektronske glazbe na ovim prostorima, te definitivno zasluženo nosi prefiks plesnog događaja ljeta u Dalmaciji, ako ne i šire. Karte u pretprodaji lete kao vjetrom nošene, a osim svih krajeva Lijepe naše, gradovi poput Istanbula, Graza, Beograda, Ljubljane, Zuricha, Milana, Praga i Krakowa će imati svoje predstavnike u prvim redovima užarenog plesnog podija.

Već smo Vam predstavili zvijezdu večeri, njemačkog teškaša svjetskih festivala Borisa Brejchu, a sad vam predstavljamo i domaću DJ podršku za pultom napuštene vojarne.

Čast otvaranja plesnog podija pripada iznimno talentiranom i najmlađem članu DJ postave Anti Baniću. Tech house je njegov najdraži način izražavanja, a u kratkom vremenu na sceni skupio je jako mnogo iskustva i sigurni smo da njegove najbolje nastupe tek očekujemo.

Dirigentsku palicu mladi Ante predaje dvojcu sastavljenom od udarnih igala šibenske techno scene. BS Side godinama drži rezidenciju u vodičkom klubu Opium i u klupskoj večeri "Doom" ugostio je neke od najjačih predstavnika house i techno scene u Europi. Santiago Batacosta pripadnik je nove generacije DJ-a na domaćoj sceni i već je učvrstio svoj status u samom vrhu umjetnika svog pravca. Poznat je po mračnim i energičnim techno setovima. Termin nakon rezerviran je za alfu i omegu dalmatinske elektronske glazbene scene, čovjeka koji je nastupio na legendarnom Loveparadeu i pravog pionira elektronike. Pero Fullhouse kao predstavnik svoje Moondance etikete povest će nas na putovanje kroz nekoliko stilova omeđenih zvukom Detroita. Zakuhavajući podij prema vrhuncu i glavnom gostu večeri dolazimo do još jednog zanimljivog dvojca koji nastavlja niz kvalitetnih domaćih artista za pultom Vojarne. Nakon Pere pult preuzimaju Jolly Joke i Shi Pe, te će progresivnim b2b setom pružiti publici plesno i uzavrelo zagrijavanje za glavnog gosta večeri. Adriatic Perception i Future Scope njihove su kreacije i sigurni smo da će biti na vrhuncu zadatka pripremanja podija za ono što slijedi.

S njemačkom zvijezdom večeri, Borisom Brejchom, plesat će se uz njegov unikatni high tech minimal set do duboko u noć. A kao šećer na kraju programa glavne bine dolazi b2b set tvoraca Projekta Vojarna - Edy C. i Suggadaddy zatvorili su prošla izdanja projekta i njihova suradnja za pultom ravna je onoj u organizaciji ovog megaprojekta. Predstavljajući Decoded Records, najstariju domaću digitalnu etiketu, ovaj tandem sprema melodični progresivni epilog jednoj vrhunskoj večeri. Nakon ranojutarnje glazbene priče organizatora slijedi after party na kojem će vas zabavljati meštri zanata Amigoo i Chuby.

Ukoliko pripadate dijelu publike koji se još nije domogao karte za Project Vojarna, uđite na ovaj link i nadajte se da zalihe pretprodaje nisu presušile:

http://adriaticket.com/event/2071

I na kraju nagradno pitanje – tko su organizatori Projekta Vojarna? Najbržeg sretnika koji pošalje odgovor na index.nagrada@gmail.com čekaju dvije karte na ulazu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?