Projekcija Gibsonovog filma "The Passion" za 3000 svećenika

Projekcija Gibsonovog filma "The Passion" za 3000 svećenika
"THE PASSION" (Pasija), kontroverzni film australskog glumca i redatelja Mela Gibsona o posljednjim satima života Krista, bit će prikazan u Orlandu na Floridi za 3000 svećenika.

Mel Gibson će možda prisustvovati toj privatnoj projekciji, koja će se održati prije američke premijere filma u veljači.

Gibson je pozvan da sudjeluje na trodnevnoj konferenciji koju organizira svjetska pastoralna mreža (GPN) od 21. siječnja u Orlandu. Konferencija bi trebala biti zatvorena za javnost i tisak, kaže Roe Ann Estevez, zadužena za komunikaciju u GPN-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mel Gibson, vatreni katolik i tradicionalist, u filmu "The Passion of the Christ", prati posljednjih dvanaest sati života Isusa iz Nazareta. Film je pokrenuo polemiku nakon prigovora nekih američkih židovskih organizacija da Mel Gibson ponavlja optužbu "Židovi, bogoubilački narod", koja je postojala u molitvama petkom do ukidanja na Drugom Vatikanskom koncilu (1962.-1965.).

Film će u SAD izaći 25. veljače 2004. Mel Gibson je izabrao taj datum, jer je to Pepelnica u katoličkoj tradiciji.

"The Passion of the Christ" drugi je film koji je režirao Mel Gibson, nakon "Hrabrog srca" 1995. godine.

Film se snima u Materi, u južnotalijanskoj pokrajini Basilicati, kao i u studijima Cinecitta u Rimu. U glumačku postavu ubraja se niz talijanskih glumaca, među kojima je Monica Bellucci u ulozi Magdalene.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara