Prolaznik riskirao život da bi spasio utopljenika iz zaleđenog jezera

Prolaznik riskirao život da bi spasio utopljenika iz zaleđenog jezera
Video: Chicago Police Department

POLICIJA iz Chicaga zabilježila je snimku spašavanja muškarca koji je ostao zarobljen u vodi zaleđenog jezera.

Incident se dogodio protekle subote, na prostoru između autoceste i jezera Michigan. Na snimci se vidi čovjek koji usprkos velikoj hladnoći trči pored jezera. Stao je kada je ugledao osobu koja se nalazi u hladnoj vodi, zarobljena u ledu. Odmah je pokušao zaustaviti automobile, ali se vozači nisu obazirali na njegovu signalizaciju.

Kada je shvatio da uzalud maše rukama, odlučio je riskirati vlastiti život. Preskočio je ogradu autoceste i otrčao do prve telefonske govornice kako bi pozvao hitne službe.

Snimka prikazuje nesretnog čovjeka koji rukama pokušava ostati na površini ekstremno hladne vode. Mediji javljaju da je riječ o dvadesetdvogodišnjem mladiću. Dan koji je prethodio incidentu službeno je najhladniji tijekom ove zime u Chicagu.

Ubrzo je stigla pomoć, a osoblje zaduženo za hitne intervencije izvadilo je utopljenika na obalu. Snimka prikazuje kako nepomično leži na snijegu, a potom ga Hitna pomoć stavlja na nosila i nosi do vozila, piše People.

Policija je priopćila da je čovjek s ozbiljnim ozljedama primljen u lokalnu bolnicu. Spašen je zahvaljujući plemenitosti slučajnog prolaznika i brzoj reakciji jedinice marinaca i vatrogasaca Chicaga.

"Posebno smo zahvalni muškarcu koji je uočio ugroženog sugrađanina i na vrijeme pozvao pomoć. Pozivamo građane da nas obavijeste svaki put kada vide da se nešto čudno događa njihovoj blizini", priopćila je policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara