Proljetna revija jazza od 13. do 16. svibnja

PROLJETNA revija jazza održat će se od 13. do 16. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a kako je najavljeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji, svakodnevno će se organizirati po dva programa, pri čemu će prednost imati domaći izvođači.

Tijekom prvoga dana nastupit će hrvatsko-slovenski trio "Folkestra", koji je na glazbenoj sceni prisutan već osam godina, a predstavit će se kombinacijom jazza, etna i europske tradicije, dok će u drugom dijelu programa nastupiti avangardni hrvatski sastav GAP.

Drugi je dan, kako je najavio umjetnički direktor Tomislav Šaban, rezerviran za nove nade jazza "Marjan Marjanović", kojom prigodom će nastupiti šest neafirmiranih mladih glazbenika, koje je odabrao stručni žiri. Drugi je dio programa predviđen za nastup gudačkog kvarteta "Sebastian", koji će izvesti četiri skladbe domaćih autora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U četvrtak, trećega dana revije nastupit će "Mirokado orkestar" kojeg vodi flautist Miro Kadoić, a riječ je o sastavu koji nije vezan samo za jazz već i avangardnu scenu, dok je drugi dio programa rezerviran za nastup austrijskog dua "Paier Preinfalk Project".

Posljednji dan Proljetne revije jazza rezerviran je za nastup sastava kojeg vodi ugledni mladi jazz-glazbenik Luka Udbinac, a u drugom dijelu programa organizatori su najavili nastup "Trio Fritz Pauer/Jay Clayton/Ed Neumeister", koji su već četiri desetljeća prisutni na svjetskoj glazbenoj sceni.

Sve priredbe i programe snimat će Hrvatski radio i Hrvatska radiotelevizija, te će biti direktno prenošeni ili naknadno emitirani, najavili su organizatori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara