Promijenjeni službeni rezultati Eurosonga

Promijenjeni službeni rezultati Eurosonga
Foto: Twitter

EUROPSKA radiotelevizijska unija priznala je pogrešku prilikom zbrajanja bodova tijekom objave rezultata žirija u finalu Eurosonga 2019.

Kako piše portal Eurosong.hr, problem je stvorio bjeloruski žiri koji je svojim brbljanjem prije finala natjerao EBU da ga raspusti. Zbog toga je EBU morao naći neki alternativni način kako stvoriti rezultate žirija koji su napravljeni tako da su uzeli zemlje koje su u istom potu kao i Bjelorusija (Armenija, Rusija, Gruzija i Azerbajdžan), vidjeli kako su finalisti prošli kod njih i izračunali prosječne rezultate. Međutim, umjesto da su nagradili prvih desetero, na tablici rezultata tijekom finala su dani bodovi zemljama koje su bile u zadnjih 10.

Tako je došlo do promjene konačnog rezultata u finalu Eurosongu 2019. Nizozemac Duncan Laurence je i dalje pobjednik, ali se razlika između njega i Talijana Mahmouda smanjila na 26 bodova. Švedska se pomaknula sa šestog na peto mjesto, a Norveška s petog na šesto.

Makedonka Tamara Todevska je na sedmom mjestu, no zbog novog zbroja glasova osvojila je najviše bodova žirija. 

Tamara svoje oduševljenje nije skrivala te je na Twitteru objavila: "Pobijedili smo prema glasovima žirija!"

Također se obratila Šveđaninu Johnu Lundviku koji je prema starim rezultatima bio prvi prema glasovima žirija i poručila mu da su oboje pobjednici. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara