Promocija knjige "100 komada" Vlade Bulića

Promocija knjige "100 komada" Vlade Bulića
PROMOCIJA će se održati u knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35 u četvrtak 22. svibnja 2003. u 19 sati. O knjizi će, osim autora, govoriti i Gordan Nuhanović, književni kritičar Jutarnjeg lista i Glasa Slavonije.

Poslije službenog dijela predstavljanja, pozivamo Vas da nam se pridružite i u neslužbenom dijelu koji će biti obogaćen besplatnom cugom.

O knjizi

Kad piše o ovim prostorima pjesme Vlade Bulića su opasne, kad piše o ljubavi onda su zamalo ljubavne, ali uglavnom piše ni o čemu, kao da to "ništa" vidi gdje god pogleda.

Oboružajte se psihofarmacima, stimulansima, alkoholom i THC-om, jer vam nakon ovoga neće biti lako promatrati život istim očima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rujana Jeger

Mlado doba nesumnjivo inteligentnog subkulturnog junaka, sa svim obaveznim atribucijama u biološki pripadnom prtljagu, najčešće je doba, kao što se i očekuje, ironizacije kulture "roditeljskog svijeta".

Kao poželjni svjetonazorski antipod, generacijski sebično a tematski ogoljelo, izgrađuje se u načelu poluartikulirana ponuda "kulture kao konfrontacije".

Stoga, što god afirmativno napisao o Buliću, kao recimo, dobrom mladom autoru iz Splita, bit će dočekano s podsmjehom iz autorova zasad golemog agresivnog narcizma.

Pa neka tako i bude. (Premda, dopustite, ja i dalje mislim kako je Bulićeva zbirka stihova, uz svojedobnu prvu zbirku Tatjane Gromače, jedna od najboljih prvih knjiga poezije zadnjih godina u nas.)

Branko Maleš
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara