Prošetao po bolnici "da se uvjeri u koronu". Dobio 3 mjeseca zatvora

Prošetao po bolnici "da se uvjeri u koronu". Dobio 3 mjeseca zatvora
Foto: Facebook

KIERRAN STEVENSON osuđen je na kaznu od 3 mjeseca zatvora nakon što je prošetao po lokalnoj bolnici kako bi se sam uvjerio u utjecaj koronavirusa, a o svom posjetu pisao je na Facebooku. 

Kako je opisao, nitko ga nije posebno provjeravao i smatra da medicinsko osoblje nije ozbiljno shvatilo sigurnosne mjere. 

"Hodao sam po bolničkim hodnicima, čak sam došao i do intenzivne, nitko me nije zaustavio. Razgovarao sam s dvoje zaposlenika, jedan nije ni nosio masku", napisao je između ostalog na Facebooku. 

Brzo nakon objave je uhićen, a uz zatvorsku kaznu mora platiti i 300 funti, što je oko 2500 kuna, udruzi medicinskog osoblja u Engleskoj. 

Glasnogovornik policijske uprave Valleyja je istaknuo kako je ovim činom ugrozio medicinsko osoblje i prekršio mjere zabrane kretanja koje su na snazi zbog pandemije koronavirusa.

Kierran je svojim postupkom htio dokazati kako se koronavirus ne razlikuje od obične gripe.

"Ne kažem da covid-19 ne postoji, to je respiratorni virus, ali se uglavnom fokusira na starije i nemoćne, isto kao i standardna gripa. Mnogi ljudi iz dana u dan umiru od normalnih s*anja, ali su ubačeni u covid-19 statistiku kako bi se pandemija nastavila", napisao je na Facebooku. 

Iz policijske uprave istaknuli su kako nisu olako donijeli odluku da uhite Kierrana, ali na njegovom primjeru žele pokazati i ostalima da ozbiljno shvate situaciju i poštuju mjere i zabrane. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara