Prošlo je godinu dana od odlaska legende: Na današnji dan preminuo je Kemal Monteno

Prošlo je godinu dana od odlaska legende: Na današnji dan preminuo je Kemal Monteno

Screenshot: YouTube

PROŠLO je točno godinu dana otkako je regiju potresla tužna vijest o smrti jedne od glazbenih legendi ovih prostora, Kemala Montena.

Uvijek rado slušan glazbenik preminuo je na današnji dan, 21. siječnja 2015. godine u bolnici Rebro, u 67. godini života, nakon niza zdravstvenih problema.

Rođeni Sarajlija sa zagrebačkom adresom iza sebe je ostavio bogat glazbeni opus iz kojega je gotovo nemoguće izdvojiti tek nekoliko naslova. Bogatu glazbenu karijeru počeo je 1967. godine nastupom na festivalu Vaš šlager sezone s pjesmom Lidija, s kojom je odmah osvojio prvu nagradu i srca ženskog dijela publike.

Za isti festival je kasnije napisao i neke od svojih najljepših šansona poput Zemljo moja (1977.) i kultnu Sarajevo, ljubavi moja (1976.) koju je otpjevao na 10. jubilarnom Šlageru sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sviraj mi o njoj, Laž, Putovanja, Adrijana, Jedne noći u decembru, Nije htjela, Vino i gitare, Bacila je sve niz rijeku - samo su neki od hitova koji su nadživjeli Montena. Upravo o potonjoj je jednom književnik i novinar Ahmed Burić rekao: "Da ništa osim ove pjesme Kemo nije napisao bio bi veliki doajen".

Sinoć je u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održan koncertni spektakl "Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih", upravo u čast neprežaljenog sarajevskog kantautora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara