Proučavala je 600 milijunaša i uočila jednu veoma zanimljivu stvar kod svih njih

Proučavala je 600 milijunaša i uočila jednu veoma zanimljivu stvar kod svih njih
Screenshot: YouTube

KLJUČ bogatstva? Život u domu koji vas ne košta previše. Tako barem tvrdi Sarah Stanley Fallaw iz instituta Affluent Market koja je intervjuirala 600 američkih milijunaša za svoju knjigu "The Next Millionaire Next Door: Enduring Strategies for Building Wealth".

Otkrila je da nijedan čimbenik ne igra toliku ulogu u akumuliranju novca kao onaj gdje odlučite živjeti. Većina milijunaša koje je proučavala ne posjeduje dom koji vrijedi više od 5 posto njihove ukupne neto vrijednosti.

Čak i neki visokoprofilirani, ultrabogati ljudi poput Marka Zuckerberga i Serene Williams kupili su kuće daleko ispod njihovih stvarnih mogućnosti.

Ako živite u skupoj kući, u bogatom susjedstvu, veća je vjerojatnost da ćete preuzeti potrošačke navike svojih susjeda i manje je vjerojatno da ćete akumulirati bogatstvo kroz to vrijeme. 

Primjerice, Mark Zuckerberg živi u domu koji vrijedi oko 0.01% njegova ukupnog bogatstva. On je svoj dom u Palo Altu platio oko 7 milijuna dolara. Usporedite li to s njegovim bogatstvom koje se procjenjuje na 62,9 milijardi dolara - to i nije pretjeran iznos.

Evan Spiegel, osnivač Snapchata, svoj je dom u L.A.-u koji dijeli s manekenkom Mirandom Kerr platio oko 12 milijuna dolara. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 2,2 milijarde dolara.

Serena Williams svoj je dom kupila 2017. godine, za oko 6,7 milijuna dolara. Njezina neto vrijednost je oko 180 milijuna dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara