Provalila formulu ljepote 100 top influencerica i "pretvorila se" u jednu

Provalila formulu ljepote 100 top influencerica i "pretvorila se" u jednu
Foto: Instagram

U POSLJEDNJE vrijeme često se raspravlja o fotkama na Instagramu koje se prilično razlikuju od onoga što je stvarno. Neki su influenceri bez problema pokazali koliko se njihove savršene fotke na Instagramu razlikuju od toga kako izgledaju u stvarnosti, a blogerica Cassey Ho otišla je korak dalje. 

Ona je odlučila istražiti koje to karakteristike ima 100 najpopularnijih žena na Instagramu, a zatim je te karakteristike implementirala u svoje fotke i pokazala razliku. 

"Dva sam tjedna provela analizirajući stotinu najpraćenijih žena na Instagramu i shvatila da postoje 22 karakteristike po kojima se žene prosuđuju", kaže Cassey. 

Nakon što je skupila i analizirala podatke, zaključila je da postoji formula i vrlo specifični standardi ljepote koji su vidljivi na fotkama svih tih stotinu najpopularnijih instagramuša. 

Promatrala je veličinu usana i nosa, dužinu i boju kose, dužinu vrata, oblik lica i prsa. Tako je na primjeru slavnih dama zaključila da se među optimalnim karakteristikama nalaze: ravan trbuh (bez pločica), pune usne, dugi vrat, velike oči, prosječna visina od 170 centimetara, srcoliko lice, tijelo u obliku pješčanog sata, tamne oči i kosa, punije grudi i mali nos. 

"Iznenadilo me da plavuše s plavim očima više nisu željeni ideal ljepote, bar ne na Instagramu, ali i činjenica da u ovoj eri, u kojoj se najviše govori o pozitivnoj slici tijela, samo pet od 100 najpopularnijih žena su plus size. Među prvih deset nije ni jedna", kaže Cassey. 

Nakon toga odlučila si je dati truda kako bi postala "idealna influencerica". Pri tome si je odlučila pomoći odjećom, šminkom i, naravno, Photoshopom te je pokazala fotke prije i nakon uređivanja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara