Prva večer Dore: Odlični Kawasaki 3P, katastrofalna Maja Šuput

JUČER (8. ožujka) u Opatiji održana je prva, polufinalna večer izbora za hrvatskog predstavnika za nastup na Euroviziji ili kraće, Dore. Kao što smo i očekivali, daleko najbolju pjesmu prve večeri Dore odsvirali su zagrebački rockeri Kawasaki 3P.

Za ovogodišnju Doru prijavljeno je 270 pjesama, a prosudbena komisija izdvojila je 24 kandidata koji su jučer i danas natječu za nastup u nedjeljnoj završnici.

Ono što ovu Doru izdvaja od ustajale forme - red voditeljskih prenemaganja i neduhovitih najava - red stupidno-slatkastih pop pjesmuljaka, je sudjelovanje benda Kawasaki 3P, zagrebačkih punk-rockera s desetgodišnjim stažem.

Kako su K3P uspjeli upasti u uži izbor od 24 pjesme koje u televizijskom prijenosu kandidiraju za Doru, nikome nije jasno, pa ni samom bendu, koji su rekli da im je isključivi razlog prijave bilo šestodnevno tulumarenje po Opatiji s uključenim besplatnim boravkom u hotelu s pet zvjezdica.

Na Index.hr-u možete u Windows Media formatu skinuti i K3P-ovu pjesmu s kojom su nastupili na Dori - "Antoniju".

DOWNLOAD: KAWASAKI 3P - "ANTONIJA"

Ove se godine glasovanje po prvi puta u kratkoj povijesti Dore odvija isključivo putem telefonskih glasova gledatelja, što daje još veće šanse Kawasaki 3P-u da zahvaljujući glasovima gledatelja, već umornih od dosadne i predvidljive "manifestacije", osvoji prvo mjesto i predstavi Hrvatsku Europi u potpuno novom svjetlu.

No, ako je suditi prema jučerašnjim pjesmama i broju glasova koje su iste dobile, čini se da Hrvati ipak nemaju dovoljno smisla za humor.

Naime, iako su se zagrebački rockeri plasirali u nedjeljno finale Dore, i to najviše zahvaljujući glasovima iz Zagreba i pripadajuće mu županije, najveći broj glasova prvog polufinala odnijela je Maja Šuput, na čiju pjesmu zaista ne treba trošiti riječi.

Valja samo napomenuti da je "vrckasta" Maja (pazite, uzor joj je Danijela Martinović) nastupila sa par neopisivo neukusnih "modnih detalja" - bijelim šiltom i kožnim rukavicama s odrezanim prstima. Majo, nismo u 1985.-oj.

Osim "Antonije" moćnog Kawasaki 3P-a i ne tako moćne "Čiste petice" Maje Šuput, u nedjeljno finale plasirali su se pjesme ´Više nisam tvoja´ u izvedbi stanovite Claudie, ´Za sva vremena´ Tine i Nikše, ´Lakše je kad se kraj ne vidi´ Alena Vitasovića te ´Moje ime je ljubav´ Maje Blagdan.

Danas (8. ožujka) će se održati druga polufinalna večer Dore, a u nedjelju će se od dvanaest pjesama (po šest iz svakog polufinala) telefonskim glasanjem gledatelja odabrati pobjednik, koji će predstavljati Hrvatsku  na Eurosongu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Popis pjesama koje će se svirati danas, druge polufinalne večeri:

1. Luka Nižetić - Robot
2. Gina Kuljanić - Sanjam
3. Ivan Brdar - More ljubavi
4. Andrea Čubrić - Ne vjeruj mi
5. Viva - Pitaju me pitaju
6. Zvonimir Divić - Samo more zna
7. Karma - Noćas te ne dam nikome
8. Ivana Kindl - Ti mi daješ snagu
9. Jacques Houdek - Na krilima ljubavi
10. Emilija Kokić - Žena od pepela
11. Nina Badrić - Čarobno jutro
12. Giuliano - Moja lipa

Ako vam, kao i nama, gore navedena imena ne znače puno u glazbenom smislu, potrošite i vi kunu i sitno na glas za Kawasaki 3P u nedjeljnom finalu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara