Pušiona: SENZACIJONALNO! Profunkcionirala pravna država!

GLAVNI lik ove senzacijonalne priče stanoviti je A.L. (50), policiji otprije poznat kao nezaposleni otac dvoje djece.

Sve je počelo još u sedmom mjesecu kad je A.L. zločinački i bez imalo sućuti nokautirao jednog od vatrogasaca koji su u njegovom rodnom selu, trudeći se ne uznemiriti lokalno stanovništvo, radili na razvojnoj platformi.

Rekonstrukcija neviđenog zločina kojeg je počinio A.L. izgleda ovako.

Poznati lokalni domoljub te velikodušni pokrovitelj svih crkvenih aktivnosti u tom kraju, a uz to i vlasnik špediterske firme, M.K. (45) odlučio je proširiti svoje poslovanje s još dva kamiona te time pridonijeti svekolikom hrvatskom gospodarstvu i razvoju cijele regije.

U sklopu tog plana razvoja, odlučio je proširiti parkirni prostor, a nauštrb niskog raslinja u blizini najveće lokalne šume.

M.K. je, da bi proveo svoj plan, angažirao tim od dva vrhunska lokalna vatrogasca koji su imali zadatak zapaliti već spomenuto nisko raslinje te time stvoriti novu platformu kako za parkiranje kamiona tako i za svekoliki napredak regije, a i države u cjelini.

Plaćanje njihovih usluga izvedeno je kompenzacijom na način da je njihov trud imao biti kompenziran pečenim janjetom i vinom koliko god mogu popiti.

Međutim, spomenuti profesionalni tim odlučio je sredstva plaćanja konzumirati prije samog posla što je dovelo do prerevnog izvršavanja svoje primarne zadaće koja je bila širenje platforme za kamione i...

A to se manifestiralo plamenom malo većim od očekivanog i dimom koji se mogao vidjeti iz najdaljeg dijela sela.

Treba napomenuti da je spomenuti dvojac, u izvršavanju svojih dužnosti, previdio činjenicu da je sedmi mjesec i da bi mogao lako izbiti požar što im, s obzirom da su radili na razvoju regije i ne bi trebalo uzeti za zlo.

Tu je onda došlo do neviđenog zločina i pokušaja da se zaustavi rad na razvojnoj platformi kako regije tako i države u cjelini.

Naime, videći da nešto gori, A.L. je došao do mjesta požara te vatrogasce sasvim vulgarno i nepotrebno upitao: "Ljudi, šta radite, zapalit ćete cilo selo."

Na to su mu oni, kao vrhunski profesionalci, uljudno uzvratili riječima: "Goni se u pičku materinu odavde!“

A.L. je nakon toga, ničim izazvan, jednog od vatrogasaca uhvatio za vrat, opizdio mu plesku i digao ga od zemlje.

A onda je na scenu stupila pravna država. Niti deset minuta nakon ovog neviđenog zločina A.L.-a, na terenu su se pojavile jake snage MUP-a.

Najprije su A.L.-a testirale na alkohol, a zatim ga privele u stanicu na daljnju obradu.

Za vrijeme te daljnje obrade, spomenuti dvojac profesionalanca uposlenih na izgradnji platforme nastavio je revno obavljati svoju dužnost što se manifestiralo neviđenim požarom koji je poharao cijelu šumu, a čak je zaprijetio i kućama.

Posao su obavili toliko revno da je na požarište morao izići i kanader te s par vodenih bombi spriječiti mogućnost da cijelo selo postane razvojna platforma.

Nakon obrade, zločinac A.L. pušten je kući, protiv njega je podnesena krivična prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.

Spomenuti tim profesionalaca zajedno s naručiteljem posla nije ni bilo smisla procesuirati. Naime, ljudi su radili na razvoju kako platforme, tako regije, a bogami i države. I zakon je to poštovao.

Cijela ta priča završila je prije par dana senzacijonalnom pobjedom pravne države. Zločinac A.L. kažnjen je globom od 1000 kuna za narušavanje javnog reda i mira.

 Profil Denisa Lalića

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara