Put oko svijeta: Fossett iznad Indijskog oceana

U 24 SATA leta u četvrtak Amerikanac Steve Fossett već je preletio Atlantik i Afriku i sprema se preletjeti Indijski ocean, i dalje u vremenu kojim bi potukao rekord zračne udaljenosti koju je netko preletio sam i bez slijetanja i uzimanja goriva.

Nakon što je preletio cijelu Afriku, iznad Mauritanije, Alžira, Libije i Egipta, Fossett (61) je preletio Saudijsku Arabiju i prišao Indijskom oceanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao prvi čovjek koji leti oko svijeta u zrakoplovu sam, bez slijetanja i opskrbe, Fossett nije imao nikakvih posebnih poteškoća od trenutka polijetanja, osim sudara s dvije ptice pri polasku iz svemirskog centra Kennedy u Cape Canaveralu.

Avanturist namjerava ispisati novu stranicu u povijesti svjetske avijacije potukavši rekord u udaljenosti koju je prešla jedna osoba a postavili ga 1999. godine u balonu Švicarac Bertrand Piccard i Britanac Brian Jones u "Breitlingu Orbiteru III".

Cilj je preći 41.978 km u 80 sati, to jest 1126 km više od apsolutnog rekorda neprekidnog leta. Da bi to postigao, mora prelaziti najmanje 524 km na sat.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara