Raščupani Sir Elton John privatnim zrakoplovom doputovao u Pulu

Tekst: V.V.
Foto: Goran Sabelic/Cropix

BRITANSKA glazbena zvijezda Elton John danas poslije podne sletjela je u pulsku zračnu luku. Sir Elton doputovao je privatnim zrakoplovom, a samo zbog njega pulski aerodrom stavljen je pod pojačano osiguranje. Kontroverzna britanska zvijezda u Hrvatskoj se očekuje već godinama te kod broji mnoge poklonike, a pulska Arena za večerašnji nastup priprema se punom parom od ranog jutra.

Elton John, koji je u Hrvatsku stigao nakon punih pedeset godina glazbene karijere, večeras otvara deseti Histria festival, vrijedan više od devet milijuna kuna, a Elton će večeras u Arenu, osim svojeg poznatog klavira, dovesti i prateći bend koji inače rijetko vodi sa sobom na ovakva gostovanja, što bi Areni večeras trebalo osigurati posebni, čarobni ugađaj.

Sir Elton Hercules John, rođen kao Reginald Kenneth Dwight britanski je vokalist, pijanist, pjevač, glumac, tekstopisac, skladatelj i glazbeni producent. U svojoj četrdesetogodišnjoj karijeri John je prodao više od dvjesto milijuna albuma. Nagrađen je sa pet Grammyja, kao i s jednim Oscarom za doprinos filmskoj glazbi. Časopis Rolling Stone stavio ga je na 49. mjesto liste sto najvećih glazbenika svih vremena. 1994. godine dobio je svoje mjesto u Rock and Roll Hall of Fame muzeju u Clevelandu.

Krajem 80-ih godina prošlog stoljeća uključuje se u borbu protiv AIDSA. 1998. godine Britanska Kraljica dodijelila mu je plemićku titulu. Poznat je po svojoj velikoj kolekciji naočala i skupocjenih automobila. Otvoreno se opredijelio kao homoseksualac, te je već niz godina u sretnoj vezi sa svojim sada već zakonskim partnerom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara