Raspjevani bankar ubojica: Američki psiho postaje mjuzikl

Raspjevani bankar ubojica: Američki psiho postaje mjuzikl

Tekst: N.Š.
Screenshot: Youtube

KONTROVERZNI roman "Američki psiho" po kojemu je napravljen istoimeni film s Christianom Baleom u glavnoj ulozi, mogao bi uskoro biti adaptiran za kazalište. Njujorški producenti David Johnson, Craig Roessler i Jesse Singer planiraju napraviti mjuzikl temeljen na proslavljenom djelu Breta Eastona Ellisa o bankaru s Wall Streeta kojemu je omiljena razonoda povremeno mučko i sadističko ubijanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jeku ekonomske krize kada su bankari s Wall Streeta iznimno nepopularni i u javnosti tretirani kao najveće zlo američkog društva, producenti su došli na ideju da bi bilo zabavno prikazati bankare ubojice kako pjevaju i plešu. Skladatelj Duncan Sheik već je pristao napisati glazbu i riječi za mjuzikl, a samu dramu će napisati Roberto Aguirre-Sacasa koji trenutno radi na HBO-ovoj seriji "Big Love".

Sheik je rekao da je ponovo pročitao knjigu Breta Eastona Ellisa i smatra ju "izvanrednim literarnim ostvarenjem ranih 90-ih koje zapravo priča bezvremensku priču o alijenaciji". "Zaista što bi moglo biti subverzivnije i zabavnije od bankara ubojica koji složno pjevaju", rekao je skladatelj. Za sada nije poznato kad bi mjuzikl mogao imati premijeru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara