RAT MESARA (I KUHARA) Santoku odgovara: Nemamo vremena za negativu, Čučkoviću skuliraj se

RAT MESARA (I KUHARA) Santoku odgovara: Nemamo vremena za negativu, Čučkoviću skuliraj se

Foto: Press

NAKON što smo jutros izvijestili o "Ratu mesara" potaknutim bijesnim statusom slavnog riječkog mesara Dejana Čučkovića, stigao je kul odgovor iz mesnice Santoku, koji potpisuju kuhari i vlasnici Tvrtko Šakota i Marin Medak.

Santoku kaže:

"Danas su se na nekim portalima pojavili čudnovati natpisi o „Ratu mesara“.

Kao što vam je sigurno jasno, mi ne vodimo rat, već radimo na novom projektu na koji smo vrlo ponosni. Da, mi nismo mesari, mi smo kuhari. Mi se ne bavimo samo temeljnom obradom mesa, mi mesu pristupamo s kuharske strane. Santoku se ne otvara u 7 ujutro nego u podne jer s komadom mesa kojeg kod nas kupite kod kuće više ne morate raditi ništa osim ispeći ga. I ne, mi ne spavamo do podneva, mi meso ujutro mariniramo i kuharski obrađujemo da to ne biste morali raditi vi.

Odlučili smo sami obrađivati svoje meso jer kad kao kuhar naručiš npr. janjeći but, onda dobiješ i pola glave, kad kupiš biftek, onda dobiješ i glavu i 20 posto otpada, i to nam nije imalo smisla. Da, možda ne pandlamo najbolje, možda ne vežemo najvještije, ali pošteno dajemo svojim kupcima najbolje što možemo ponuditi i stojimo iza svega što smo postigli mukotrpnim radom. Santoku se zove Santoku jer je to naziv tradicionalnog japanskog kuharskog noža koji je namijenjen za rezanje pečenog mesa i sjeckanje povrća i začina, i koji će vam biti dovoljan da dovršite svoj obrok nakon što od nas dođete kući. I baš zato što nismo mesari nego kuhari, i zato što se nikad nismo lažno predstavljali, ne zovemo se Satara, Pila za kosti ili Sjekira ;)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da je gospodina Čučkovića bijes napustio i da će dalje smireno raditi svoj posao u kojem je stvarno cijenjen s pokrićem, a da će manje posjećivati našu Facebook stranicu i pisati negativne komentare.

Manje negative prema drugima i više iskrene podrške i dobronamjernih kritika…. gdje bi nam svima bio kraj. Mi za negativu nemamo vremena te pozdravljamo i potičemo svaki pomak u hrvatskoj gastronomiji, bio on naš ili naših kolega.

Vaši

Tvrtko Šakota i Marin Medak"

Uskoro ćemo saznati je li time završio prvi hrvatski Mesoljubni rat, ili će Čučković u Zagreb stići sa šatorom u ulicu Frana Folnegovića 10, pred mesnicu Santoku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara