Razgovor sa ženama: Teorija i praksa

"NE VJERUJ ženi koja laže" - mudra je izreka posuđena s odnedavno vrlo popularnog Index.hr foruma. Kako znati kad žena laže a kad zaista misli ono što kaže, nemamo pojma, ali znamo što uzrokuje takvo ponašanje u kojem, ruku na srce, prednjače žene.

Tri su bitne komponente zbog kojih su ženske izjave i ono što zaista žele reći u kontradikciji. To su:

1. Utjecaj javnog mnijenja
2. Zaštita same sebe
3. Testiranje suprotnog spola

Naravno, ne pada nam napamet implicirati da je ženski običaj lagati. Ipak, dobro je znati da su ženske verbalne egzibicije ponekad prilično udaljene od onog što zaista misle.

Javno mnijenje

Iako isforsirana politička korektnost često ide protiv same ljudske prirode, osjećajna strana (naročito izražena kod ljepšeg spola)  ponekad tjera žene da daju politički korektne izjave tipa "Izgled nije bitan, važno je ono iznutra."

Da je gore navedena izjava nekim slučajem univerzalna istina, Georgea Clooneya, Brada Pitta i Toma Cruisea ne bi u stopu pratile horde uspaljenih obožavateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teorija zaista kaže da ne bismo trebali ljude prosuđivati prema izgledu, ali praksa je upravo suprotna – barem prvi dojam (koji je vrlo bitan faktor u formiranju mišljenja o nekome) o osobi koju smo upravo upoznali stječe se isključivo tako.

Samozaštita

U ljubavi i ratu sve je dopušteno, a u oba navedena područja ljudskog djelovanja jedan od najvažnijih trikova je element iznenađenja. Upravo u tome su žene majstori, stoga kad čujete neku ženu kako izjavljuje da samo želi "nekog normalnog", ona u biti odašilje poruku kako ne želi biti iskorištena i odbačena.

Koliko ste puta čuli da neka žena kaže: "Ne želim se vezati za tebe, od tebe želim samo divlji, neobuzdani seks. Privlače me tipovi kojima je samo do seksa. Postupaj sa mnom kao sa smećem, ignoriraj me i iskorištavaj, a ja ću te obožavati!" Tako nešto nećete čuti od nijedne žene.

Ipak, u stvarnosti žene uživaju u seksu isto kao i muškarci (pa i više, sjetimo se samo višestrukih orgazama) i da im je ponekad samo stalo da se dobro ispucaju, što naravno nikad neće priznati.

Je li to vaš konačan odgovor?

Ponekad će žena muškarca namjerno navesti na krivi put kako bi ga testirala. Naprimjer, ako vam žena/djevojka kaže da je sasvim u redu da odete s prijateljima na striptiz, vjerojatno je da joj se takva ideja iskreno gadi, ali želi provjeriti je li vaša ljubav prema njoj dovoljna da se sami predomislite i odustanete od te ideje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara