Reality debakl: Porazna gledanost početka Celebrity Big Brothera

Reality debakl: Porazna gledanost početka Celebrity Big Brothera

SUDEĆI po podacima o gledanosti, Hrvate nimalo nije fascinirao sinoćnji početak Celebrity Big Brothera na RTL Televiziji - u odnosu na početak prošlogodišnjeg Big Brothera, gledanost je pala za 31,3 posto, a u ovoj su godini veću gledanost zabilježili puno manje ambiciozne emisije, poput filmova "Sam u kući 3" i "Neobičan zet", a reality show s "poznatim Hrvatima" javnosti očito nije ni približno zanimljiv poput kviza "Jedan protiv 100" ili prijenosa utakmica hrvatske rukometne reprezentacije.

Neven Ciganović s ružičastom perikom, transvestit Salome i ostali aduti prvog hrvatskog Celebrity Big Brothera ipak nisu bili dovoljni za senzacionalnu, pa čak niti prolazno dobru gledanost. U ciljanoj skupini gledatelja od 18 do 49 godina, emisija je imala 42,7 posto udjela u ukupnoj gledanosti, što zapravo znači pad od 31,3 posto u odnosu na prošlogodišnji početak Big Brothera.

Rezultati su još više porazni uzme li se u obzir ukupno gledateljstvo RTL-ove ciljane skupine. Celebrity Big Brother sinoć je, naime, gledalo 18,5 posto Hrvata od 18 do 49 godina, što je u odnosu na prošlogodišnji početak pad za čak 38 posto.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će proći spektakularno najavljivani "Hrvatski top model" koji počinje večeras, te hoće li HTV s emisijom "Zvijezde pjevaju" i dalje ostati nedodirljiv što se tiče zabavne produkcije. Ipak, izravnim konkurentom Celebrity Big Brotheru smatra se reality show "Farma", koji počinje u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indexovi forumaši raspravljaju o seksualnoj orijentaciji CBB stanara

Više od onoga što rade i govore, Indexovim forumašima puno je zanimljivija osnovna zamisao dovođenja kvazi-poznatih ljudi u reality show, te ekipa koju je u trotjednu avanturu poslala RTL Televizija. Na Forumu se raspravlja o seksualnosti (posebice muških stanara): "U Kuću nije ušao nijedan muškarac, samo neke čudne varijacije muškaraca, u svim oblicima i različitom opremom!".

D.K.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara