Recept Stephena Kinga šokirao ljude, pišu: "Ovo je horor, drži se pisanja"
OSIM što ljude prestravljuje svojim knjigama, Stephen King je sad uspio isti efekt postići i jednim - receptom.
"Večera: U supermarketu kupite fini file lososa, ne prevelik. Stavite malo maslinovog ulja i limunovog soka. Zamotajte ga u vlažne papirnate ubruse. Stavite u mikrovalnu pećnicu oko 3 minute. Pojedite. Možda dodati salatu", napisao je King na Twitteru i izazvao popriličan šok među svojim pratiteljima.
"Ovo je možda najkraći horor koji si ikad napisao", "Jadna riba, pa baci je barem na roštilj", "I evo zašto si ti pisac, a ne kuhar", "Radije ću ja njega ispeći na tavi", pisali su tviteraši šokirani Kingovim savjetom da ribu ubace u mikrovalnu.
Bilo je i onih koji nisu mogli vjerovati da King nije spomenuo začine poput soli ili papra, a detalj s vlažnim papirom naljutio je one koji su odmah odlučili istaknuti da kuhinjski papiri mogu sadržavati kemikalije.
Međutim, King se nije dao.
"Samo jednu stvar želim reći onima koji napadaju moj recept - ne javljate se dok niste probali", poručio je samouvjereno u sljedećem tvitu.
Neki su odlučili isprobati recept
I zaista, neki su odlučili probati pripremiti losos u mikrovalnoj i tvrde da su se poprilično iznenadili. Novinar BuzzFeeda Ross Yoder isprobao je recept točno po Kingovim uputama i zaključio da će "odsad češće losos pripremati u mikrovalnoj".
"Nakon što sam nervozno sjedio ispred mikrovalne pećnice 180 najdužih sekundi života (i paničario zbog laganog puckanja koje je počelo nakon otprilike dvije minute), otvorio sam mikrovalnu pećnicu i pronašao...pa, u potpunosti skuhanog lososa. Bez nereda! Svi su preživjeli! Uključujući moju mikrovalnu!" napisao je novinar.
"Dočekao me komad lososa koji je izgledao poprilično lijepo. Provjerio sam i temperaturu, bio je taman skuhan... Kad sam konačno stavio vilicu u to... Oh moj Bože. Kad kažem da je ovo jedan od najsočnijih i najnježnijih lososa koje sam IKAD probao, zaista to mislim", poručio je.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati