Redovnice trče: Vatikan predstavio svoj prvi sportski tim

Redovnice trče: Vatikan predstavio svoj prvi sportski tim
Screenshot: Youtube

VATIKAN je u četvrtak predstavio svoj prvi službeni sportski tim, skupinu od 60 trkača među kojima su svećenici, redovnice, pripadnici Švicarske garde i drugi vatikanski zaposlenici. 

"Athletica Vaticana" je sportski savez povezan s Talijanskim olimpijskim odborom (CONI) i moći će u budućnosti sudjelovati na međunarodnim sportskim događajima.

"Odavna smo sanjali da vidimo zastavu Svete Stolice među izaslanstvima na otvaranju Olimpijskih igara", rekao je voditelj tima, monsignor Melchor Jose Sanchez de Toca y Alameda. 

Govorio je na konferenciji za novinare na kojoj su vatikanski sportaši bili odjeveni u tamnoplave trenirke sa simbolima Svete Stolice. 

Sanchez je ipak priznao da olimpijska slava nema stvarne izglede, ne za sada. Međutim, Athletica Vaticana može se okušati u drugim natjecanjima, primjerice Mediteranskim igrama, rekao je.

Ekipa bi službeni početak trebala imati 20. siječnja sudjelovanjem u desetkilometarskoj utrci u Rimu u čast Migueal Sancheza, jednog od "nestalih" (desaparecidos) u Argentini, domovini pape Franje.

Desaparecido je naziv za osobu otetu u doba vojne diktature do 1976. do 1983. Procjenjuje se da je u tom razdoblju u Argentini nestalo najmanje 10.000 ljudi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara