"Reformirajte" svoje tijelo

Pomno osmišljen sustav vježbanja

Pilates studio Reforma, nedavno otvoren u Zagrebu, jedan je od tek nekoliko sličnih u Hrvatskoj u kojemu je moguće vježbati originalnu Pilates metodu na spravama. Iako danas većina fitness centara pilatesom zovu svakojake vježbe na podu sa ili bez pomagala, pilates zapravo predstavlja skraćenicu za pilates metodu, sustav vježbanja koji je osmišljen još početkom stoljeća, a izvodi se na za to posebno osmišljenim spravama. Osnivači i voditelji studija, Vazmenko Pervan i Marina Čović, oboje studenti Kineziološkog fakulteta, pilates metodu smatraju najsigurnijim i najučinkovitijim načinom vježbanja, zbog čega su i odlučili vlastito znanje i vještine ponuditi zainteresiranim klijentima željnim vrhunskog rekreacijskog tretmana u ugodnom i opuštajućem ambijentu.

Stručni kadar s provjerenim iskustvom

Vazmenko Pervan, nekadašnji državni reprezentativac u skokovima u vodu, te pobjednik reality showa Survivor, prošlo je ljeto doživio tešku prometnu nesreću u kojoj je pri padu s motora, među ostalim ozljedama, zadobio i tešku kompresivnu frakturu prsnog kralješka. Našavši se u nezavidnoj situaciji, iskoristio je pilates metodu na samom sebi, te uspješnim oporavkom nakon dvije operacije kralješnice dokazao koliko je metoda učinkovita. Marina Čović, apsolventica na Kineziološkom fakultetu i nekadašnja skakačica u vodu, instruktorica je pilatesa s višegodišnjim iskustvom. Kvalitetu Marininih pilates satova garantira i Adam Merims, izvršni producent filma 'Praznici u Bosni' s Richardom Gereom i Terrencom Howardom, koji se krajem prošle godine snimao na ovim prostorima. Došavši u Hrvatsku, Adam je kontaktirao nekoliko pilates studija u želji pronalaska adekvatne sprave i kvalitetnog instruktora, kako bi mogao vježbati u miru svoga doma. Nakon probnog treninga, bračni par Merims bio je oduševljen. Odmah su unajmili reformer i ugovorili privatne treninge, koje je za njih i njihovu prijateljicu Marina vodila od početka pa sve do kraja snimanja filma i njihovog povratka u SAD četiri mjeseca kasnije.

Individualnim pristupom do besprijekornih rezultata

Pilates studio Reforma trenutno raspolaže s nekoliko različitih sprava, a one uključuju 5 Pro Reformera, Cadillac, Ladder Barrel i Stability Chair, što ponudu ovog vrhunskog studija čini najkompletnijom u Hrvatskoj. Osim privatnih treninga, moguće je vježbati u paru, u troje, ili u grupi od najviše četvoro klijenata. Rad u malim grupama najbolji je pokazatelj maksimalno individualnog pristupa klijentima, jer se jedino takvim pristupom postižu najbolji rezultati. Reforma je i jedini studio u Hrvatskoj u kojem četiri osobe istovremeno mogu vježbati na reformerima, što klijentima omogućuje zabavan trening s obitelji, prijateljima ili kolegama s posla. "Imamo jednu grupu od četiri vježbača koji dva puta tjedno odmah nakon posla 'pobjegnu' do studija na trening i nakon dugog radnog dana vježbanjem 'dođu k sebi'. Takav način vježbanja nije samo koristan, već je i odličan način druženja u ionako pretrpanom rasporedu klijenata"  -kaže Marina. Tijekom 55-minutnog treninga instruktor klijenta vodi kroz različite setove vježbi za cijelo tijelo. Za razliku od teretane, u kojoj se trenira od sprave do sprave, na treningu pilatesa na spravama vježbač cijeli trening izvodi na jednoj spravi.

Idealan trening i za muškarce

Česta je i zabluda da je pilates namijenjen samo ženama. Baš naprotiv, pilates sprave tako su konstruirane da ih mogu koristiti početnici, starije osobe i rekonvalescenti, baš kao i vrhunski sportaši ili osobe u izvrsnoj tjelesnoj kondiciji. "Bilo je situacija kad su nam na trening došli partneri naših klijentica, 'mrcine' od muškaraca iskovani u teretani. Nakon samo nekoliko vježbi iz korijena su promijenili mišljenje o pilatesu. Pilates može doista biti vrlo težak, pitanje je samo kakav učinak želite od treninga." - kaže Vazmenko. Bitno je naglasiti da se prilikom vježbanja pilatesa pojačano angažira posturalna muskulatura odgovorna za pravilno držanje i skladan izgled tijela, koja je često zapostavljena kod posjeta teretani. O tome kako od pilatesa mogu profitirati i vrhunski sportaši govori i činjenica da je već neko vrijeme pilates na spravama uključen u bazičnu pripremu igrača u nekim NBA klubovima, koji su oduvijek bili sinonim za vrhunske sportske rezultate i izvrsnu tjelesnu pripremljenost.

Potpuno zadovoljstvo u antistresnoj atmosferi

Uz individualan i stručan pristup svakom pojedinom klijentu, te rad na kvalitetnoj i jedinstvenoj opremi, pilates studio Reforma odiše i iznimno ugodnim ambijentom. Opuštena atmosfera u stilski uređenom prostoru uz najviši nivo higijene, garantirano će otkloniti stres i sve napetosti s kojima se urbani čovjek svakodnevno susreće. Svojim dolaskom u pilates studio Reforma očuvat ćete zdravlje, te oživjeti sjajan osjećaj zadovoljstva vlastitim tijelom i vedrim raspoloženjem.

Sve dodatne informacije o studiju možete pronaći na www.reforma.bloger.hr.

Vašem tijelu potrebna je Reforma. Dođite i vježbajte s nama!

Sponzorirani članak

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara