Regica u suzama: Hvala Bogu da je otišao na ovakav način, nije se mučio

Regica u suzama: Hvala Bogu da je otišao na ovakav način, nije se mučio
Screenshot: Youtube

VIJEST da nas je napustila legenda hrvatske glumačke scene Martin Sagner potresla je njegove kolege. Najtužnija je Smiljka Bencet-Jagarić, koja je utjelovila Regicu, Sagnerovu suprugu u Gruntovčanima.

"Žao mi je što sve ovo tako dogodilo, iako je imao jako lijep završetak, nije se niti mučio puno niti ležao u krevetu. Hvala Bogu da mu se ovo dogodilo na ovakav način, umro je među svojima kod kuće. Prije toga je navodno bio šest dana u bolnici, a prije tri je došao kući", ispričala je za Index.

Prisjetila se i kako je izgledao njihov odnos.

"Nas dvoje smo si bili jako dobri, stalno smo se zafrkavali, mnogi su mislili da smo i privatno muži i žena. On je bio jako zgodan, ostat će zapamćen kod kolega, ne samo kod mene, kao duhovit čovjek velikih kvaliteta. Proputovali smo skoro cijelu Hrvatsku, Bosnu i Sloveniju s Gruntovčanima, 194 predstave, samo ih je šest falilo da bude jubilarnih 200. Zbog rata i stradavanja se sve usporilo i pokvarilo i nismo ih uspjeli izvesti 200. Nakon Gruntovčana smo se povremeno družili, neki kolege su nas zvali da se uvjere jesmo li živi", rekla nam je.

"Zvali su me i inače doma novinari da pitaju je l' Martin živ pa sam im rekla da me to više ne pitaju jer normalno da je živ, rekla sam im da će ga ureći. I eto, nisam mogla vjerovati kada su me sad nazvali i rekli da je stvarno mrtav, jer sam već to tri puta do sada čula", priznala nam je na kraju razgovora.

"Vmrl je Dudek. Gruntovčan. Martin Sagner. 88 let je imal. Ima ona scena v zadnjoj epizodi tog TV remek djela kad krene Dudek vlakom v pečalbu van svojega sela zaraditi novce jer je teško živeti od zemle. Al dok ide prema daljini, vlak stane na prvoj stanici, vidiš ga kak s torbom u onom svojem škrilaku i kaputeku silazi s vlaka, predmislil se je, ide natrag svojoj Regici, kravicama, rodnoj grudi i selu. Suza suzu tera svaki put. Jedna od najdirljivijih scena povijesti domaćeg dramskog momenta. A njegov Dudek jedna od najboljih najstvarnijih, najhumanijih, najtoplijh i najljepših rola svih vremena na ovim prostorima. Dudeki su stvarna i prava vrijednost i superheroji ove zemlje. Samo ih je sve manje ili im se sve više smiju. Suza suzu", poručio je redatelj Anđelo Jurkas.

"Odradil je posljednje Martinje i otišel na neko sretnije mjesto. Dudek, sretan put", oprostio se redatelj Mario Kovač.

"Nisam ga poznavao, no gledao sam Gruntovčane i volio ih", rekao je za Index glumac Rene Bitorajac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara