R.E.M. potvrdio dolazak u Zagreb

IAKO se zadnjih dana nagađalo da će zagrebačka publika ostati bez još jednog koncerta svjetskih pjevačkih zvijezda, možemo odahnuti. Michael Stipe je u petak u Lisabonu, gdje je R.E.M.započeo veliku turneju, potvrdio da dolazi u Hrvatsku.

U izjavi glazbenom uredniku HTV-a Anti Batinoviću, koju su gledatelji mogli vidjeti u HTV-ovom Dnevniku, Stipe je najavio da će se zagrebački koncert održati u srijedu 19.01.2005. u Domu sportova.

Europski dio velike turneje R.E.M.-a, kojom promoviraju novi album Around the Sun, započeo je spektakularnim koncertom u Lisabonu. Opening act pripao je Josephu Arthuru, a zatim je uslijedilo preko dva i pol sata svirke R.E.M.-a koju su naši izvori okarakterizirali kao "žešću no ikad".

R.E.M. su prema službenoj set listi izveli osamnaest pjesama: Departure, Begin the begin, Wake up bomb, Animal, Boy in the well, Drive, Hi speed train, Everybody hurts, Leaving NewYork, Imitation, Electron blue, Great beyond, Wanted to be wrong, One i love, Final straw, Religion, Walk unafraid, Life & How to live it.. Neslužbeni dio ponudio je i nenadmašnu Man on the moon.

Petnaest tisuća ljudi u dvorani bilo je oduševljeno, a sudeći po bisu u kojem su R.E.M. umjesto planiranih dvije, odsvirali pet pjesama, oduševljenje je bilo obostrano.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara