Renata Sopek: Dosta je cirkusa, idem na sud!

Renata Sopek: Dosta je cirkusa, idem na sud!

REVOLTIRANA medijskim napisima da je na dvije adrese, zajedno s majkom, 16 godina protuzakonito držala ilegalne rumunjske imigrante, Renata Sopek odlučila je angažirati odvjetnika i slučaj prepustiti sudu. "Budući da je netko izazvao cirkus i bez da me išta pitao objavio neistine, obračunat ću se na sudu, pa sam sve prepustila svojoj odvjetnici", ljutito će popularna voditeljica.

Nakon nedavne prometne nesreće, Renata Sopek opet se u medijima spominje u kontekstu koji nema veze s njezinim poslom, a ovaj put je prozvana da je zajedno s majkom Ružicom Gojak Sopek na dvije lokacije u Zagrebu protuzakonito uselila imigrante iz Rumunjske. Na te, ali i brojne druge navode u kojima se, među ostalim, tereti za neplaćanje režija i izbjegavanje sudskih poziva, voditeljica je odlučila reagirati sudskim tužbama, te je angažirala odvjetnicu Jadranku Sloković, medijima dosad poznatu po slučajevima Ane Magaš i Rahima Ademija.

"Ne mogu vam ništa konkretno reći, jer se mojim slučajem sad bavi odvjetnica Sloković, i u dogovoru s njom idem na sud. Objavljene su neistine, bez da me itko išta pitao, i tome se mora stati na kraj", rekla nam je Renata Sopek u kratkom telefonskom razgovoru, vidno potresena zbog napisa koji kompromitiraju njezino ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na takve gluposti morali smo reagirati"

Odvjetnica Sloković potvrdila nam je da je cijeli slučaj prijavljen sudu, te da prvo ročište očekuje u listopadu ili studenom ove godine. "Na takve gluposti morali smo reagirati, i to dvjema kaznenim prijavama. Podigli smo, dakle, kaznenu prijavu klevete protiv autora članaka, a od nakladnika očekujemo naknadu štete", kaže Sloković o prijavama protiv Večernjeg lista i autora spornih članaka.

I dok obje strane ističu kako za svoje tvrdnje imaju potrebnu dokumentaciju, jasno je kako optužbe protiv voditeljice dolaze u krivo vrijeme - u toku je, naime, sastavljanje opsežne jesenske sheme svih nacionalnih TV kuća, pa tako i RTL Televizije, na kojoj Renata Sopek radi već nekoliko godina. Hoće li optužbe zasmetati voditeljici u novim angažmanima, što od strane TV kuće koja ne voli da se njihove zvijezde spominju na stranicama crne kronike, što od Renate same, doznat ćemo uskoro, no jedno je sigurno - ova priča tek počinje.

D.K.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara