Renault Megane - zapadnoeuropski broj 1

NOVI Renault Megane je hit godine. U prvoj polovici 2003. godine u Zapadnoj Europi je prodano više od 300.000 primjeraka najnovijeg francuskog kompakta, što je bilo dovoljno za prvo mjesto na ljestvici najprodavanijih.

Najnoviji prodajni rezultati su prva velika pljuska zlobnicima, koji su priželjkivali krah Renaultovog dizajnerskog izleta. Izgleda da su francuzi nekonvencionalnim dizajnom napravili pravi posao, jer prodaja Meganea ide iznad svih očekivanja.

U prvih šest mjeseci prodano je čak 306.000 (+11.6 %) primjeraka Megane, što je bilo dovoljno za zamjenu mjesta na tronu s prošlogodišnjim pobjednikom, Peugeotom 206. Popularna 206-ica je prodana u 293.000 primjeraka, što je više nego dobar rezultat za model s višegodišnjim stažem.

Nekadašnji hit, VW Golf IV i dalje se dobro drži na trećem mjestu s 268.000 prodanih primjeraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Megane se na skoro svim tržištima Zapadne Europe nalazi među prva tri mjesta. Primjerice, u Njemačkoj prodaja je iznosila 21.100 automobila, što je povećanje od čak 58 %. 

Teško je vjerovati da bi Golf V mogao ugroziti Renault Megane, barem ove godine, jer će za to imati tek dva mjeseca. Međutim, posebno interesantno će bi vidjeti razvoj događaja iduće godine, kad će ponuda oba modela dobiti pojačanja.

Megane će tako biti dostupan u karavanskoj, limuzinskoj i atraktivnoj Coupe-Cabriolet izvedbi, čime će ponuda biti kompletirana. S druge strane, novom Golfu nedostatak nekih karoserijskih izvedbi neće biti prevelika prepreka, jer je ionako u kompaktnoj izvedbi dovoljno atraktivan da zapali šire mase.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara