Renault opozvao 400.000 Clia

PREMA pisanju britanskog BBC-a Renault je konačno priznao ozbiljan nedostatak cijele serije popularnog modela Clio II. Radi se naime o bizarnom kvaru na držačima haube što za rezultat ima otvaranje pri visokim brzinama.

Poznata britanska udruga za zaštitu potrošača Watchdog već odavno prima pritužbe na spomenuti model, a cijela je stvar kulminirala u srijedu na BBC-jevoj večernjoj emisiji. Watchdog je objavio intervju sa bivšim PR managerom Renaulta Graemom Holtom.  "Mislim da je to sramotno. Ugrožavanje života vlastitih kupaca uistinu je vrlo ozbiljna stvar" tvrdi Holt.

Watchdog je prvi puta javno obznanio ovaj problem u travnju prošle godine, a od tada se javilo još 1000 nezadovoljnih kupaca sa istim problemom- uglavnom na autocesti pri visokim brzinama.

Renault se navodno uvijek ograđivao od problema svaljujući krivnju na kupce zbog lošeg održavanja no Holt smatra da je to ipak tvornički problem. "Ovo se događa samo na Cliu, a to ipak nešto govori" odlučan je Holt dodajući da je i sam Renault ustanovio problem na držaču koji brzo korodira.

Renault je na kraju popustio pritisku Watchdoga te pozvao vlasnike u servis na provjeru spornog držača. Podsjećamo, radi se o 400.000 vozila proizvedenih između 1998. i 2005. Ostaje nam tek vidjeti hoće ovaj nemali skandal utjecati na reputaciju slavne francuske tvrtke.

B.I.
Foto: AutoExpress

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara