Rene Bitorajac kao alpinist: Spustio se niz zgradu i nije ga bilo strah

Tekst: A.A.
Foto: Borna Čavrag/Index

RENE BITORAJAC jučer je odradio jednu od težih voditeljskih gaža. Na promociji nove Pumine kolekcije Rene je ulogu voditelja spojio sa zahtjevnim alpinističkim pothvatom te se s mikrofonom u ruci spustio s vrha jedne zgrade u Heinzlovoj. "Samo još jedan radni dan u nizu", rekao je Rene vodeći ekstravagantnu Puminu modnu reviju u kojoj su profesionalni alpinisti iz hrvatskih klubova glumili manekene. Umjesto po pisti, modeli su  prošli pročeljem zgrade predstavljajući novu kolekciju sportske odjeće. Atraktivan silazak s krova susjedne zgrade pratili su gosti na promociji, ali i brojni znatiželjni prolaznici. Rene kaže kako se spuštanja nije bojao, a svoj hrabri pothvat čak nije niti previše naplatio.

"Danas je ekstremno prijeći cestu u Zagrebu"

"Jesu li mi puno platili za ovo? Ovisi kaj znači puno. Platili su mi koliko sam tražio, a ja sam bio skroman jer je kriza. Da me je bilo strah, rekao bih da se neću spuštati. Bila je to jedna adrenalinska euforijica, jedva sam čekao da krenem.  Kad mi je sin čuo da se idem spustiti niz zgradu, morao je i on doći, nije to mogao propustiti", rekao je Rene kada se ponovo našao na čvrstom, sigurnom tlu. Iako se ne bavi ekstremnim sportovima, ponekad voli osjetiti veću dozu adrenalina.

"A što je ekstremno? U ovom modernom životu sve je ekstremno, ekstremno je prijeći cestu u Zagrebu, ali u principu se ne bavim ekstremnim sportovima. Par puta sam se bacio na bungee jumping i to je to", kaže Rene. No, zato glumac i voditelj voli obične sportove, osobiti trenutno najaktualniji, nogomet. Prvenstvo prati, ali je ove godine za sada prilično razočaran odgledanim utakmicama.

"Ne znam kaj je s ovim svjetskom prvenstvom, možda su to godine, ali uopće me ne 'hiće'. Ne znam zašto, možda zato što je sami početak i zato kaj su utakmice katastrofa. Prije četiri godine nije mi se moglo dogoditi da nešto propustim, dobro, možda zato što sam bio tamo, ali inače nikad nisam propuštao utakmicu. Danas nisam gledao niti jednu, gledat ću tek navečer. Možda je takav osjećaj zato što nema naše reprezentacije, a i daleko je i ove vuvuzele me živciraju i loše su utakmice. Čak da su i naši tamo, mislim da ne bih išao, predaleko mi je, radije bih bio s obitelji", kaže Rene te dodaje da mu je favorit Njemačka za koju uvijek navija.

 "Od nogometaša su mi bolji košarkaši"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neobičnu reviju pratila je i Natalie Dizdar. "Revija je bila super, uvijek su mi njihove revije super. Ideja za ovakvu reviju je odlična, bilo je jako uzbudljivo, i nama koji smo gledali i njima koji su se spuštali. Ja si baš nisam na ti s visinama, tako da ne znam bih li napravila takvo što", kaže Natalie. I ona ovih dana prati najveći trenutno najveći sportski događaj. "Mislila sam da neću pratiti SP jer nema naše reprezentacije, ali ipak pratim, svaki dan pogledam barem jednu tekmu. Nemam favorita, čekat ću drugi krug. Za nogometaše nisam stručnjak pa ni ne znam koji je najzgodniji.  Nisu moji tipovi, bolji su mi neki drugi sportaši, na primjer košarkaši, možda zbog visine", kaže Natalie, koja je poslije revije pjesmom zabavila okupljene.

Fani Stipković izdvaja Ibrahimovića kao najzgodnijeg nogometaša

Fani Stipković zakasnila je na reviju pa je samo izdaleka vidjela alpiniste-manekene kako se spuštaju niz zgradu. Sama to nikada ne bi učinila jer se jako boji visine. "Vidjela sam ih kratko kad sam dolazila i svaka im čast na hrabrosti. Ja se nikada ne bih usudila takvo nešto napraviti, meni svaki let avionom skrati život za 5 minuta. Toliko se bojim visine da kad bi mi netko rekao da me dolje čeka 100 tisuća eura, je bih rekla ne hvala, ostat ću sirotinja", kaže Fani. Ona još nije stigla pogledati utakmice SP-a, ali zato dobro zna koji su nogometaši primamljivi.

"Najzgodniji nogometaš mi je Ibrahimović, a i Ronaldo, naravno, mislim da nitko ne može reći da on nije atraktivan. Malo sam pratila Ibrahimovića i čitala biografiju, onako je dosta bahat i to mi se sviđa, balkanski je tip", kaže Fani te dodaje kako navija za susjede Srbe. "Oni su mi favoriti, a nakon njih Španjolska i Portugal jer su mi najsimpatičniji narodi", kaže novinarka.

Kako se Rene osjećao prije spusta sa zgrade dobro razumije fotograf Damir Hoyka jer se i sam jednom našao u sličnoj situaciji. "Uvijek pozdravljam kad je nešto kreativno. I sam imam iskustva sa sličnim situacijama, 2004. godine kada sam otvarao svoju izložbu `Celebrity Fair` u Muzeju za umjetnost i obrt došao sam na ideju da se bacim s muzeja. Svi su to objeručke prihvatili jer su znali da će biti zanimljivo. A kad sam stao gore, shvatio sam u što sam se uvalio. Nisam baš neki ljubitelj visina, ali kako je i Rene rekao, to je samo još jedan radni dan", rekao je Hoyka nakon modno-sportskog događaja u kojem su uživali i drugi poznati, Ivan Kelava, Ivan Lovrenčić, Duško Modrinić, Ida Prester i ostali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara