Reper Stoka na odvikavanju u hvarskoj komuni

Glasine o ovisnosti zagrebačkog repera pojavile su se za vrijeme prikazivanja neuspješnog reality showa "Bar", kojeg je Stoka u nekoliko navrata vodio pod očitim utjecajem droge. Te su priče ovih dana dobile i potvrdu, jer je Stoka, u dogovoru s obitelji, otišao u hvarsku komunu u kojoj će, doznajemo, ostati najmanje nekoliko mjeseci.

Kako su nam rekli njegovi suradnici, Stoki je teško pao ponovni pad domaće hip-hop glazbe, u kojem se ni nekad popularni reper nije snašao. Njegov posljednji album nije naišao na odobravanje publike, zagrebački reperi sve su manje prijatelji, a sve više konkurenti, dok je nastupa, pa tako i novca, na hrvatskoj hip-hop sceni sve manje.

U toj se situaciji, pričaju Marinovi kolege, inače pričljivi i komunikativni reper nije najbolje snašao, pa mu je ubrzo kokain postao najbolji prijatelj. Ipak, nakon dvije godine zajedno s obitelji i prijateljima odlučio je ovisnosti stati na kraj, ali daleko od očiju domaće javnosti, pa je otputovao na Hvar i prijavio se u komunu koja, doznajemo, ima vrlo strogi režim.

Početna faza odvikavanja ne dopušta komunikaciju s vanjskim svijetom, tako da će se obitelji pismeno ili telefonom moći javiti tek za dva mjeseca. Ipak, njegovi kolege rekli su nam kako je "sve bolje od situacije u kojoj je napustio Zagreb", pa odlazak smatraju pametnim i jedinim logičnim potezom, te se nadaju da će se Stoka ubrzo doma, pa i u vrh domaće hip-hop scene.

D.K.
Foto: Croatia Records

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara