Richard Gere dobio nagradu za blebetanje

AMERIČKI glumac Richard Gere dobio je neobičnu počast za svoj komentar glasina o njegovom seksualnom opredjeljenju i braku, izvijestio je BBC.

´Znam tko sam. Nitko drugi ne zna tko sam ja. Da sam žirafa, a da netko kaže da sam zmija, ja bih pomislio, ne, zapravo ja sam žirafa´, rekao je Gere u nagrađenoj izjavi.

Nagradu mu je dodijelila kampanja za jednostavno izražavanje na engleskom, kojoj je cilj potaknuti javne osobe i organizacije da jasno pišu i komuniciraju.

53-godišnji Gere trenutno se priprema za premijeru novog filma, adaptaciju mjuzikla ´Chicago´, u kojem glumi vještog odvjetnika Billyja Flynna. Očekuje se da će se iduće nedjelje pojaviti na britanskoj premijeri tog filma u Londonu.

Prijašnji dobitnici te nagrade su umjetnica Tracey Emin, glumica Alicia Silverstone i zamjenik premijera John Prescott.

Emin je 2001. nagradu dobila za izjavu: ´Kada se govori o riječima ja sam jedinstveni primjer koji je gotovo nemoguć u umjetnosti - a moje su riječi ono što moju umjetnost čini jedinstvenom´.

Kampanja nagradu za zamršene izjave dodjeljuje i odvjetnicima, web stranicama i obrazovnim ustanovama.

Također dodjeljuju se i pozitivne nagrade za one koji se jasno izražavaju - vladini odjeli, vijećnici, medijske kuće.

Takvu su nagradu dobile vijesti prvog programa BBC-a za televizijsku emisiju, i BBC-jev Radio 4 za radijski program.

Najjasnijim Internet siteom proglašena je web stranica za djecu ´Newsround´. Najboljim nacionalnim novinama proglašen je ´The Mirror´, a regionalnim ´Western Mail´ iz Cardiffa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara