Riješite test i provjerite jeste li Milan Bandić ili ste dobri u zemljopisu

Riješite test i provjerite jeste li Milan Bandić ili ste dobri u zemljopisu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MILAN BANDIĆ jučer je izjavio da je Dubai europski grad.

"To je grad koji je s poviješću nepunih 80 godina koji je otimajući ili uzimajući centimetar po centimetar od mora i pustinje izrastao u najatraktivniju europsku metropolu od 3 milijuna ljudi", rekao je.

Iako su mnogi preokrenuli očima i zapitali se kako je takva neznalica, pojedina istraživanja pokazala su da se čak 90 posto ljudi bori s pitanjima iz geografije na koja odgovore znaju djeca između 10 i 13 godina. Konkretno istraživanje provela je Expedia na 2000 odraslih Britanaca i 1000 djece, a pokazalo je da oni ne znaju na karti pokazati gdje se nalazi Francuska, iako im je susjedna zemlja. Čak 76 posto odraslih ispitanika nije znalo pokazati Austriju na karti, a namučila ih je i Argentina. Iako Britanci često putuju u Egipat i Tursku na odmore, pokazalo se da zapravo ne znaju gdje su te zemlje.

Stoga smo odlučili provjeriti kako bi se u testu geografije snašli Hrvati. Naša pitanja u najvećoj se mjeri tiču Europe, kad ju je već Bandić spomenuo, a ubacili smo i nekoliko pitanja iz Hrvatske, čisto da bude jednostavnije. Ili možda ne.

Da vas vidimo!

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara