Robert Zemeckis okrenuo leđa Stevenu Spielbergu

INTERNET stranica TMZ javlja kako je Robert Zemeckis, američki režiser i producent poznat po megapopularnim filmovima "Lov na zeleni dijamant", "Povratak u budućnost" i "Forrest Gump", potpisao višemilijunski ugovor s tvrtkom "Walt Disney".

Isti izvor javlja da se "Disney" nalazi "samo korak" od potpisivanja ugovora s Zemeckisovom tvrtkom "ImageMovers", temeljem kojeg bi otpočela suradnja s "Pixar" studijem za animirane filmove.

Razlog za taj potez je nastojanje "Disneya" da povrati svoj monopol na animirane filmove, za što mu "Pixar" - čija poslovna politika nalaže da se svaki film mora proizvoditi najmanje 18 mjeseci - nije dovoljan.

Zemeckis i njegov "ImageMovers", s druge strane, trenutno su koncentrirani na filmove napravljene tzv. "performance capture" tehnologijom - u kojoj se pokreti i likovi glumaca elektronski pretvaraju u animaciju na ekranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, promatrače holivudskih prilika u ovoj vijesti nije toliko fascinirala činjenica da je Zemeckis prešao u "Disneyeve" redove, koliko odluka da okrene leđa studiju "Dreamworks SKG" i svom dugogodišnjem prijatelju, suradniku i mentoru Stevenu Spielbergu.

Kao razlog za taj potez se navodi činjenica da Zemeckis godinama nije dobio podršku Spielberga za svoje ambiciozne projekte, odnosno da ih je sve morao razvijati van tog uglednog i razvikanog studija.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara