Ronaldova bivša žena tužila YouTube zbog seksi snimke

BRAZILSKI sud naredio je ukidanje YouTubea u Brazilu, sve dok se sa stranice ne uklone sve seksi snimke poznatih osoba. Povod ovakvoj odluci suda je snimka na kojoj manekenka Daniela Cicarelli, bivša žena nogometaša Ronalda vodi ljubav sa svojim sadašnjim dečkom u plićaku na plaži, prenosi CNN.

Cicarelli i njezin dečko Tato Malzoni danima su bili bez konkurencije najgledaniji video u Brazilu, nakon čega su odlučili YouTube, odnosno njihovog vlasnika, Internet providera Google,  tužiti na sudu.

Najprije su zatražili novčanu naknadu u iznosu od 116 tisuća dolara, a u trećoj tužbi zatražili su od suda da se na području Brazila onemogući pristup korisnicima YouTubea, dokle god je snimka dostupna na stranici.

Video je nekoliko puta skinut sa stranice, no korisnici su ga ubrzo vratili.

Pravni stručnjaci tvrde da je moguća zabrana stranice na području Brazila, no da stranicu neće biti moguće "stopirati" u Americi, gdje je i sjedište YouTubea.

Prošle je godine brazilski sud zabranio Googleovu stranicu Orkut, koja služi sklapanju poznanstava na Internetu, jer su neki od korisnika na stranicu stavljali rasističke sadržaje i dječju pornografiju. Google je nakon toga "pročistio" Orkut, ali nije htio otkriti koji su korisnici stavljali neprimjerene sadržaje, jer prema američkom zakonu ne smiju odavati identitet svojih posjetitelja.

A. B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara