ROP "POGOĐEN" ZBOG TVRDNJI VEZANIH UZ SKEČ SA SVETIM OCEM

Slovenski premijer Anton Rop u srijedu je rekao da je "pogođen" tvrdnjama da je pred svoj nedavni posjet Vatikanu gledao skeč u kojemu je glumac neukusno oponašao Svetog oca Ivana Pavla II. i njegovu mimiku uzrokovanu Parkinsonovom bolešću.

S takvim tvrdnjama izašao je u svom političkom komentaru ljubljanski tjednik "Žurnal", a njegove je navode ponovilo u utorak tajništvo slovenske biskupske konferencije u izjavi za javnost poslanoj medijima, vatikanskoj nuncijaturi i uredu premijera Ropa, sa zahtjevom da se Rop ispriča ili zaniječe objavljene navode.

Rop je u srijedu izjavio da je "pogođen" navedenim tvrdnjama, da nisu točne i da se nema za što ispričavati budući da je njegovo poštovanje prema Svetom ocu "neupitno".

Ropov ured naveo je da se predsjednik vlade "kao i većina nazočnih" osjećao "vrlo neugodno" pri nastupu imitatora Matjaža Javšnika na proslavi obljetnice farmaceutskog poduzeća "Krka" jer nije bio obaviješten o sadržaju tog satiričnog igrokaza.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žurnal" tvrdi, a njegove navode potvrđuje i tajništvo slovenske biskupske konferencije, da se Rop zajedno s drugim visokim gostima u prvom redu dvorane "grohotom smijao" imitatoru koji je primitivno izvrgavao ruglu Papu i njegovu bolest.

U pismu premijeru, tajništvo biskupske konferencije navelo je da je Rop idućeg dana nakon spomenutog slučaja "Ivanu Pavlu II. ljubio ruke i pitao ga za zdravlje", ali da "u Vatikanu nisu blesavi".

(Hina) xfl ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara