Rosie O´Donnell bez posla zbog pokušaja svrgavanja glavne voditeljice američkog ABC?

O'Donnell je program od prošle godine vodila kao jedna od četiri žene koja su, po zamisli glavne voditeljice i autorice cijelog koncepta - legendarne ABC-ove voditeljice Barbare Walters - trebale predstavljati različite svjetonazore u američkom društvu.

Međutim, od svih njih se najviše nametnula upravo Rosie O'Donnell svojim agresivnim promicanjem vlastitog mišljenja i, što je u cijelom slučaju daleko važnije, razbijanjem svih dotadašnjih američkih TV-konvencija kada je riječ o iskazivanju osjećaja prema osobama koje joj nisu po volji.

Tako se početkom godine na meti Rosie O'Donnell našao Donald Trump, njujorški multimilijarder i građevinski poduzetnik poznat po autorstvu reality showa "Pripravnik", kao i vlasništvu nad licencom natjecanja "Miss USA". O'Donnell se na Trumpa obrušila kao "svodnika" koji sa svojim natjecanjem ponižava žene.

Trump, i sam poznat po tome što nema previše dlaka na jeziku, nije joj ostao dužan te ju je počastio cijelim nizom epiteta, uglavnom vezanih uz njenu tjelesnu masu, propalu komičarsku karijeru i seksualnu orijentaciju. To je u neugodan položaj dovelo glavnu voditeljicu Barbaru Walters, s obzirom da je ona bliska Trumpova prijateljica. Međutim, na kraju se u eskalirajućem sporu ipak odlučila za profesionalnu solidarnost te stala na stranu Rosie O'Donnell.

Kontroverze su, kao što se to moglo očekivati, izazvale dramatičan porast gledanosti "The Viewa", a O'Donnell je nakon lezbijske, postala i vodeća američka TV-ikona.

Međutim, isto tako su dugo vremena u njujorškom tisku kolale priče o tome kako su odnosi između O'Donnell i Walters sve gori, odnosno da Barbara Walters svojoj kolegici ne može oprostiti što ju je dovukla u tako neugodnu situaciju.

Kada je prošli tjedan objavljeno da O'Donnell odlazi, službeni stav je bio da je riječ o uobičajenom poslovnom neslaganju. O'Donnell tvrdi da se s ABC-om nije mogla dogovoriti o tome na koliko godina će biti produžen ugovor.

Trump, pak, nije odolio iskušenju da se naslađuje s novim razvojem događaja, ali i ponudio vlastito, alternativno objašnjenje zašto su ABC-ovi direktori poslušali njegovu dugo ponavljanu sugestiju da Rosie O'Donnell pokažu vrata. Navodno je riječ o incidentu prilikom kojeg je O'Donnell - zaboravivši da se pred njom nalaze djeca - Trumpu gestom i primjerenim riječima ponudila da je oralno zadovolji.

Njujorški mediji, pak, navode da je odlazak Rosie O'Donnell prije posljedica unutarnjih sukoba u ABC-u, odnosno stvaranja dviju frakcija među direktorima - dijela koji ju je, nastojeći održati visoku gledanost, nastojao "zadržati po svaku cijenu; te dijela koji ju je, zabrinut zbog sve lošijih međuljudskih odnosa u studiju i mogućnošću fizičkih obračuna, nastojao izbaciti po svaku cijenu.

Na kraju je prevagnuo stav ovih potonjih, navodno zato jer je sve bahatija O'Donnell nastojala svrgnuti Barbaru Walters s mjesta glavne voditeljice. Walters, koja je tolerirala svoju voditeljicu radi visokih rejtinga je, suočena s mogućnošću da sama ode, bila prisiljena na preventivni protuudar.

Rosie O'Donnell je, inače, najavila da će najvjerojatnije početkom 2009. godine samostalno voditi talk-show na jednoj od američkih nacionalnih TV-mreža.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara