Rumunji grade Drakulin tematski park

Rumunji grade Drakulin tematski park
RUMUNJSKA verzija Disneylanda, tematski park Drakula, izgradit će se u Snagovu, poznatom ljetovalištu na jezeru sjeverno od Bukurešta, gdje je sahranjen legendarni Vlad Tepeš, književna inspiracija za krvožednog grofa, izvijestila je u petak privatna radio postaja Total.

Vlada je, naime, ovaj tjedan dala konačni pristanak za taj projekt, započet još 2001. godine. Prvotno je u vladi postojala ideja da se rumunjska inačica američkog zabavnog, tematskog parka izgradi u transilvanijskom gradu Sighisoari, ali su zaštitari prirode i okoliša uspjeli spriječiti projekt, tvrdeći da bi se izgradnjom uništio jedan od najočuvanijih srednjovjekovnih gradova u Europi.

Vlada je nakon toga angažirala revizorsku kuću Price Waterhouse Coopers da procijeni projekt, nakon čega je tvrtka predložila da se lokacija premjesti u Snagov, nedaleko glavnog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Park će nuditi razne rekreacijske i zabavne sadržaje za djecu i odrasle, uključujući i teren za golf.

Vlad Tepeš, knez i ratnik iz 15. stoljeća, koji je svoje zarobljenike nabijao na kolac, poslužio je književniku Bramu Stokeru kao predložak za grofa Drakulu. Tepeš je pokopan na jednom od jezerskih otočića u Snagovu.

(Hina) xvk ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara