Rusija, Srbija i Ukrajina - najveći favoriti ovogodišnjeg Eurosonga

PREMA statistikama, raznim anketama i kladionicama, najveći favoriti ovogodišnjeg Eurosonga u Beogradu su Rusija, Srbija i Ukrajina. Ruski predstavnik Dima Bilan s pjesmom “Believe” producenta Timbalanda, predstavit će svoju zemlju po drugi put, naime, Dima je 2006. godine na Eurosongu završio na drugom mjestu zbog čega je ove godine još motiviraniji i odlučniji u pobjedi.

Drugi favorit, Srbija, nastupit će direktno u finalu 24. svibnja, a predstavnica je Jelena Tomašević s pjesmom "Oro" koju je napisao Željko Joksimović. Pjevač Joksimović je ujedno i ovogodišnji voditelj ovogodišnjeg Eurosonga. Prema Europoll anketi Srbija također zauzima 2. mjesto.

Do beogradske Arene Ukrajina je došla uz pomoć pjevačice Ani Lorak i njezine pjesme "Shady Lady". U namjeri da u najmanju ruku osvoje jedno od prva tri mjesta, Ukrajinci su za svoj nastup anagažirali renomiranog grčkog koreografa Fokasa Evaggelinosa kojeg se fanovi Eurosonga najbolje sjećaju po koreografijama za pjesmu "Shake It" koja je ovojila treće mjesto u Grčkoj prije četiri godine i pjesmu "Opening Act" u finalu Eurosonga prije dvije godine u Ateni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najljepša sudionica Eurosonga je Slovenka Rebeka Dremelj

Prema dosadašnjim anketama, Hrvatska i Kraljevi ulice ne prolaze najbolje - najviša pozicija koju su dosegli je 14. mjesto. U kategoriji "najljepše sudionice" trenutačno vodi bivša Miss Slovenije, pjevačica, model, modna dizajnerica i glumica Rebeka Dremelj, a drugoplasirana je Ukrajinka Ani Lorak.

"Ja sam djevojka sa sela i Eurosong je za mene oduvijek bio san. Još kao klinka željela sam biti pjevačica a kada sam na svjetskom izboru osvojila drugo mjesto kao Miss talenta gdje sam pjevala, čuli su me iz Sony Recordsa i tako sam potpisala svoj prvi ugovor”, rekla je Rebeka koja se bacila i u kreatorske vode, pa je tako osmislila svoju liniju donjeg rublja po uzoru na Victoria's Secrets liniju donjeg rublja, a nazvala ju je “Rebeka’s dream”. Modnim dizajnom i glazbom se počela baviti kad je 2001. godine nakon izbora za Miss svijeta. Ubrzo nakon te odluke, Rebeka je proglašena jednom od najpopularnijih pjevačica u svojoj zemlji.

Lana Vukičević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara