Saab 9-2X će debitirati u Los Angelesu

DUGO najavljivani švedski novitet konačno stiže. Najatraktivniji Saab u posljednjih nekoliko decenija biti će predstavljen na LA Auto Show-u, koji će se održati sredinom prosinca.

Saab s novim sportskim modelom kreće u ofenzivu na američko tlo. Ne samo da je riječ o rasnom sportskom automobilu, već o prvom Saabovom modelu u ovoj klasi. 9-2X je najmanji Saab, koji će gabaritima i cijenom biti rangiran ispod prošle godine predstavljenog modela 9.3 Sport Sedan. Riječ je o prvom kompaktu ove marke uopće, ali i o prvom automobilu švedskog proizvođača, koji će se isporučivati s pogonom na sve kotače.

Za ulazni model (Linear) predviđen je atmosferski četiri-cilindarski benzinac obujma 2.5 litre, dok će top izvedbu (Aero) pokretati 2.0 agregat s turbo-punjačem maksimalne snage oko 230 KS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrda skore premijere objelodanjena je prije nekoliko dana na tokyo Motor Show-u, gdje je Peter Augustsson, predsjednik Saaba, službeno potvrdio više mjesečna nagađanja: "U Americi su sve popularniji automobili iz tzv. Premium segmenta, a mi tu želimo imati svojeg aduta. 9-2X će nam pomoći da se predstavimo mlađoj publici u najboljem svijetlu."

Saab je dio velike GM grupe, što je omogućilo da potraži pomoć najboljih, kad su u pitanju vrhunska vozna svojstva. Naravno, riječ je o Fuji Hevy Industries (20-postotni vlasnik je GM), odnosno marki Subaru, koja je surađivala na razvoju modela. Model će se proizvoditi u njihovim pogonima u Japanu, a prodaja starta na ljeto iduće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara