SAD: 87-godišnja bakica nosila ilegalno oružje

Ona je otmjena i simpatična 87godišnja gospođa, no lokalni sud u američkom gradu Newarku protiv nje je morao podići optužnicu zbog ilegalnog nošenja oružja u javnosti.

Gospođa Rebecca Solomon toga je dana žurila jer je kasnila na Sud u gradu Newarku gdje je trebala svjedočiti u jednome slučaju, no u trenutku kad je prolazila detektor za metale čuvar ju je zaustavio. U njezinoj se torbi u originalnoj kutiji još neraspakiran nalazio 38-mm pištolj Smith and Wesson.

Gospođa Solomon je čuvaru predložila da joj pričuva pištolj, jer je u stisci s vremenom, a ona ga je trebala preuzeti po izlasku iz sudnice. No, čuvar je odgovorio kako mora postupiti onako kako mu nalaže dužnost što je značilo pozvati svojeg nadređenog.

Ustanovljeno je da Solomon ima dopuštenje za posjedovanje pištolja, ali ne i za njegovo nošenje u javnosti. Novinarima je kazala kako je kutija s pištoljem slučajno ostala u torbi te da je svjesna da je pogriješila. "Ponekad sam tako zaboravljiva", rekla je vitalna 87-godišnjakinja.

(Hina) xmh ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara