Salma Hayek i "Frida" dobile nagrade zaklade Imagen

Salma Hayek i "Frida" dobile nagrade zaklade Imagen
SALMA HAYEK, Robert Rodriguez i George Lopez dobitnici su nagrada na 18. godišnjoj gala večeri zaklade Imagen, svaki s po dvije osvojene nagrade, te film "Frida" koji ih je osvojio tri.

Zaklada Imagen, koju su 1984. utemeljili Helen Hernandez i Norman Lear, nagrađuje pozitivnu sliku Hispanoamerikanaca i promiče njihov napredak u okviru zabavne industrije, piše Hollywood Reporter u ponedjeljak.

"Frida" je dobila nagradu za najbolji film, a Salma Hayek i Alfred Molina proglašeni su najboljim glumcima u istoimenom filmu. Hayek je dobila i nagradu zaklade za kreativno dostignuće.

Robert Rodriguez proglašen je najboljim redateljem te je primio nagradu za scenarij "Norman Lear".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Što se televizije tiče, George Lopez primio je nagradu za popularnu komičnu seriju "The George Lopez Show" američke televizijske kuće ABC te nagradu "Vision".

Mnogi pobjednici izrazili su zadovoljstvo jer se sve više dobrih uloga nudi hispanoameričkoj zajednici u Hollywoodu.

Salma Hayek, koja je nagradu za kreativno dostignuće primila putem video-vrpce, izjavila je da cijeni nagradu jer je prima u vrijeme kad ima mnogo glumica koje bi je mogle dobiti. Dodala je da se nada kako će iduće godine konkurencija biti još jača te da će biti više nominiranih projekata.

Ostali dobitnici su Luis Guzman (sporedna muška uloga u filmu "Punch Drunk Love"), Lupe Ontiveros (sporedna ženska uloga u filmu "Real Women Have Curves"), "Njujorški plavci", dramska tv serija koja je već treći put nagrađena, te serija "The Brothers Garcia", nagrađena drugi put.

Nagradu za životno djelo u ime kubanske pjevačice Celie Cruz, koja se oporavlja od bolesti, primila je voditeljica talk-showa Cristina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara