Salma Hayek optužila Hollywood zbog rasizma

SEKSI mini Venera dobro se snašla u gradu snova, ali tvrdi da tamo na meksičke glumce gledaju s prezirom i govore im "Idi kući".

Ona je uz Jeniffer Lopez jedina ženska latino zvijezda na filmu, ali napominje da je njena kolegica pjevačica odrasla u Americi pa nije imala problema sa stranim akcentom zbog kojeg je ona teško dobivala uloge.

Nakon uspjeha u meksičkim televizijskim serijama nadobudna je stigla u Holywood gdje se proslavila tek u filmu "Desperado" prije osam godina.

Prošle godine nominirana je za nagradu Golden Globe za ulogu u filmu "Frida" o kontraverznoj meksičkoj slikarici Fridi Kahlo koja se, navodno, ubila 1954. godine.

Njene slike danas se prodaju po 3 milijuna dolara, a jednu od njih ima i Madonna koja ju je sama poželjela glumiti na filmu.

Život Fride Kahlo kao da su izmislili scenaristi srcedrapateljskih tv sapunica.

Kao djevojčica oboljela je od dječje paralize i ostala šepava, a kao djevojka jedva je preživjela sudar njenog autobusa s vlakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slomila je kralježnicu i dobila niz ozljeda pa je morala podnijeti čak 32 operacije.

Vezana uz bolnički krevet posvetila se slikanju,a najčešće je slikala vlastite portrete.

Stalne bolove ublažavala je alkoholom i drogom.

Sitna ženica udala se za dvadeset godina starijeg poznatog meksičkog slikara Diega Riveru koji je uprkos svojih stotinjak kilograma bio veliki osvajač žena.

Ni Frida mu nije ostala dužna, pa je imala brojne ljubavnike među kojima se našao i Lav Trocki nakon što je prebjegao iz Rusije.

Kao biseksualka imala je i seksi veze sa slavnim glumicama, a svi su je obožavali zbog njenog macho stila jer je puno psovala,pušila cigare i trusila tekile.

Salma je koproducent filma o slikarici u kojem pored Antonia Banderasa glumi i njen dečko Edward Norton.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara