Saloon proslavio 50. rođendan: Sanja Doležal postala kuma, a partijao i Dikan

Saloon proslavio 50. rođendan: Sanja Doležal postala kuma, a partijao i Dikan
Foto: Luka Šangulin/Index

LEGENDARNI zagrebački Saloon proslavio je 50 godina postojanja.

Na rođendanskom slavlju pojavile su se brojne poznate Hrvatice i Hrvati, a proglašeni su i novi kumovi Saloona - Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago. Prije njih kumovi su bili Ana Begić i Ivo Gregurević.

Mirna Berend, Josip Radeljak, Zdenka Kovačiček, Antonija Šola, Robert Knjaz samo su neki od poznatih lica koji su se pojavili na slavlju legendarne zagrebačke diskoteke. Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji...

 

Podsjećamo, u listopadu 2013. godine tvrtka Klokan, osnovana samo par mjeseci prije, nasilno je ušla u Saloon tvrdeći da imaju pravovaljan ugovor za najam prostora koji su potpisali s KK Cibona, na čijem je čelu bio Ivica Lovrić, tada i danas pročelnik za sport Grada Zagreba. Dokument s kojim je provaljeno na koncu se pokazao nevažećim.

Nevjerojatno danas zvuči da su Vlaho i Maro Srezović mislili da se radi o provali, a tako su i pozvali policiju, no zaštitari Klemm Securityja koji su se pojavili ispred vrata Saloona tvrdili su da imaju pravovaljani ugovor s Cibonom te sve dozvole Grada Zagreba.

Policija se povukla te je tako počela devastacija i uništavanje Saloona. 950 dana je trebalo da Vlaho i Maro Srezović, u pratnji policije i temeljem pravomoćne sudske odluke, ponovno uđu u prostor Saloona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara