Samo za bezobrazno bogate: Ovih pet stvari ne mogu si priuštiti ni milijunaši

Samo za bezobrazno bogate: Ovih pet stvari ne mogu si priuštiti ni milijunaši
Foto: Instagram

KAD POMISLITE da netko na bankovnom računu ima nekoliko milijuna onda vam se vjerojatno čini kao da život te osobe izgleda kao život Richieja Richa, s gomilom neograničenih mogućnosti.

No postoje neke stvari koje si ne mogu priuštiti čak ni milijunaši. Business Insider je složio popis pet stvari koje su izvan dosega i milijunašima, odnosno koje mogu imati samo bezobrazno bogati multimilijarderi...

1. Superjahte

Da, vjerojatno vam se čini da svi bogataši ljetuju na jahtama, no kada je riječ o onim multimilijunskim luksuznim superjahtama, njih mogu imati samo oni najbogatiji. To je zato što uz takva plovila osim astronomske početne cijene dolaze i veoma visoki troškovi održavanja koje si samo rijetki mogu priuštiti.

2. Privatni zrakoplovi

Ista stvar vrijedi i za privatne avione. Iako vam se vjerojatno čini da svaki milijunaš negdje ima svoj osobni privatni avion kojim može odletjeti bilo gdje u bilo kojem trenutku, takve stvari si mogu priuštiti ipak samo oni mnogo bogatiji od milijunaša. "Posjedovati avion nije za milijunaše. To je za tipove koji vrijede 50, 60, 100 milijuna", rekao je Chris Battaglia iz Meridian Aviationa.

3. Sportski klub

Samo oni najbogatiji među najbogatijima mogu si priuštiti da postanu vlasnici nekog sportskog kluba svjetske klase. Primjerice, 2014. godine Steve Ballmer kupio je LA Clipperse za nevjerojatne dvije milijarde dolara.

4. Stalna kućna posluga

Ne, nemaju svi milijunaši stalnu poslugu u svojim kućama. Ok, mogu si vjerojatno priuštiti neku pomoć oko kuće, no ne mogu si priuštiti da baš sve umjesto njih radi netko drugi jer to košta jako puno novca. Full-time osoblje koje bi uključivalo šefa osoblja, tim za menadžment, batlera, pomoćnika, kuhara, domaćicu, dadilju, tutora, vozača i domaćina koštalo bi od milijuna do dva i pol milijuna dolara godišnje, i to ne uključujući sve beneficije koje bi poslodavac morao osigurati tim zaposlenicima, piše BI.

5. Bunkeri za sudnji dan

Znate one ekscentrike koji se pripremaju za "sudnji dan" izgradnjom bizarnih kompleksa i bunkera? Oni moraju imati jako puno love za takvo nešto. Bloomberg je nedavno pisao kako milijarderi iz Silicijske doline u posljednje vrijeme kupuju bunkere na Novom Zelandu, a neki od njih koštaju i oko osam milijuna dolara. Oni nešto luksuzniji koštaju i do 20 milijuna dolara.

Dakle, ako ikad dođe do sudnjeg dana i ti bunkeri zaista posluže svrsi - na svijetu će ostati samo milijarderi i pokoji multimilijunaš.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara