Saša Broz pokazala što je Tito od 1978. držao na stolu: "90-ih je nestala..."

Saša Broz pokazala što je Tito od 1978. držao na stolu: "90-ih je nestala..."
Foto: Instagram

SAŠA BROZ na Instagramu je objavila fotografiju koju su ona i brat Andrej poklonili djedu Josipu Brozu Titu 1978. godine, a koja je devedesetih nestala.

"....ovu fotografiju brat i ja poklonili smo djedu 78-e za Novu godinu. Bio je u velikom staklenom ramu kojeg je mater dovukla iz Italije. Držao ju je na svom radnom stolu u kabinetu na Brijunima. Početkom 90-tih je nestala. Odnosno kod nekoga je 'u posudbi'. Nadam se da štovatelj burazovog i mog lika i djela redovito briše prašinu sa nje i da mu paše uz kutnu garnituru", napisala je Saša uz fotografiju na kojoj pozira s bratom.

Ovo nije prvi put da se Saša prisjetila nestale fotografije. Spomenula ju je i prošle godine, 25. svibnja, kada se u Jugoslaviji obilježavao Dan mladosti.

"...ovo nije prigodna fotografija jer nisu bile u pitanju 'svibanjske ide'. Ovo je naš novogodišnji poklon djedu. Fotografija brata i mene stajala je na djedovom radnom stolu na Brijunima. Sve dok jednog dana zajedno sa mnogim drugim njegovim privatnim stvarima i poklonima nije nestala. Za svoj rođendan on bi darivao nas, (stari kumrovečki običaj) a nama je bilo dozvoljeno doći samo sa cvijećem, đurđicama", napisala je tad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara