Saša iz Niša život je posvetio pomaganju napuštenim psima, spasio ih je 1200

Saša iz Niša život je posvetio pomaganju napuštenim psima, spasio ih je 1200
Foto: Facebook

SAŠA PEŠIĆ vodi sklonište u Nišu u kojemu je dom pronašlo 1200 pasa. Njegova priča zainteresirala je i svjetske medije pa je portal Bored Panda objavio tekst o njemu i njegovoj ljubavi prema životinjama.

Sve je započelo još 2008. godine kad se Saša nakon dugog radnog dana vraćao svojoj kući u Nišu i slučajno naletio na četiri napuštena štenca. Danas u skloništu ima oko 800 pasa, a 400 ih je kroz godine uspio udomiti. 

U počecima nije imao novčanih sredstava za brigu o psima, no to ga nije spriječilo da uz pomoć šest volontera otvori azil.

"Ovdje je problem u sustavu i institucijama koje bi se trebale brinuti o tome. Vlast je korumpirana i loša te više odmaže nego pomaže. Drugi problem je u neodgovornosti vlasnika koji ostavljaju svoje pse po ulicama. Svakakve razloge izmišljaju, od 'imam dijete i ne mogu se brinuti za psa' do 'ne treba mi više' ", kaže Saša za Bored Pandu. 

Sašin azil se danas u potpunosti financira iz donacija dobrih ljudi.

"Ne primam nikakvu pomoć od vlade, a neki veterinari mi naplaćuju više od njihovih redovnih cijena jer misle da imam puno novca od donacija. Iz vlastitog džepa i donacija pokrivam liječenja i sve ostalo što im je potrebno", ispričao je.

Iako je tijekom ovih godina nailazio na mnoge probleme, Sašina ljubav prema napuštenim životinjama bila je jača od svih prepreka.

"Ovim psima treba samo malo ljubavi, hrane i pažnje. Mnogi dolaze u sklonište tužni i prestrašeni, no s vremenom im se vrati sreća u život", kaže Saša s ponosom.

.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara