Seatovi noviteti na skicama

Seatovi noviteti na skicama

NIJE trebalo dugo čekati da na webu osvanu i prve službene skice Seatovih noviteta. Službene slike predane u zavod za zaštitu intelektualnog vlasništva daju nam prve obrise španjolskih noviteta, modela Exeo i Tribu.

Kao što se i očekivalo Exeo će se u obje karoserijske izvedbe, limuzinskoj i karavanskoj, stilski oslanjati na prošlu generaciju Audijevog modela A4, od kojeg preuzima i tehnološku osnovu. Pomalo neočekivano, automobil djeluje vrlo konzervativno, a u usporedbi s jednom Insignijom, C5 ili Mondeom čak i zastarjelo. Kako god, Exeo bi na tržište trebao stići dogodine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto bolje ocjene zaslužuje Tribu, barem ako je suditi po slikama pristiglim iz istog izvora. Donekle dosljedan studiji prikazanoj prošle godine u Frankfurtu, prvi španjolski SUV model ne skriva sličnost s Tiguanom, od kojeg preuzima i tehnološku osnovu. Stoga se slobodno može očekivati ako ne ista onda barem slična ponuda motora, kao i karakteristike u rangu s najboljim predstavnicima segmenta. Početak prodaje zakazan je za 2010. godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara