Sedmogodišnjak obrijao glavu zbog vršnjaka s rakom: "Da budemo ćelavi zajedno"

Sedmogodišnjak obrijao glavu zbog vršnjaka s rakom: "Da budemo ćelavi zajedno"
Foto: Facebook

KAD JE sedmogodišnji Olly Spencer primijetio da je njegov prijatelj Tommy-Lee Hetherington zbog raka ostao bez kose, nije htio da bude jedini ćelavi klinac u razredu pa je tražio mamu da i njemu obriju glavu. 

"Kad je Tommy-Lee ostao bez kose to me jako rastužilo i nisam htio da bude sam. Htio sam mu pomoći jer ima rak i želim da rak ode. Skupljao sam novac za organizaciju koja pomaže njemu i drugima, a glavu sam obrijao da budemo zajedno ćelavi", ispričao je dječak za Leicester Live. 

Tommyju je prije godinu dana dijagnosticirana leukemija, a zbog sepse te problema s plućima i jetrom završio je na intenzivnoj njezi. Rak mu je trenutno u remisiji, no zbog liječenja je izgubio kosu. 

Olly je, uz pomoć roditelja, uspio skupiti 1200 funti (oko 104 tisuće kuna) za Macmillan Cancer Support  kako bi pomogao drugoj bolesnoj djeci. 

"Objasnili smo mu kako se to radi i počeli promovirati skupljanje novca. Kad su ljudi čuli za Ollyja i Tommyja, prilozi su brzo počeli stizati. Oni su u međuvremenu postali jako bliski i stalno jedan drugog zovu najboljim prijateljima. Jako smo ponosni na Ollyja", ispričala je njegova mama Sally. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara